Vatandaşlar Sıcaklarda Parklara Akın Ediyor

Vatandaşlar Sıcaklarda Parklara Akın Ediyor

Konya’da yaz aylarının kavurucu sıcaklarından bunalan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin çeşitli yerlerine yaptırılan büyük parklar, Konyalıların ve şehri ziyarete gelenlerin uğrak mekanları haline geldi.

Konya'da yaz aylarının kavurucu sıcaklarından bunalan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin çeşitli yerlerine yaptırılan büyük parklar, Konyalıların ve şehri ziyarete gelenlerin uğrak mekanları haline geldi.

Konya merkezde son yıllarda yaptığı çalışmalarla kişi başına düşen yeşil alan miktarını 49 metrekareye yükselten Konya Büyükşehir Belediyesi'nin şehir genelinde oluşturduğu parklar büyük ilgi görüyor. Başta Karaaslan Hadimi Parkı olmak üzere Birlik Parkı, Kent Ormanı, Ladikli Ahmet Hüdai Parkı, Japon Parkı, Kozağaç Parkı, Saraybosna Parkı ve diğer parklar, özellikle hafta sonları piknik yapmak, dinlenmek, spor yapmak ve temiz hava almak için gelen on binlerce Konyalı ile dolup taştı.

HADİMİ PARKI'NDA ORGANİK ELMA İKRAMI

Şehrin stresinden uzaklaşmak için Konya'nın en büyük parklarından olan Karaaslan Hadimi Parkı'na gelenlere Konya Büyükşehir Belediyesi'nin organik meyve ikramları yapıldı. Park içinde bulunan meyve bahçesinde yetişen elma, erik ve vişneler mevsimine göre gelen ziyaretçilere poşetlerle ikram edildi. Konyalılardan büyük ilgi gören meyve ikramı yaz sezonu boyunca devam edecek.