Vatandaşa iyi haber! Kasım'da devreye giriyor

Vatandaşa iyi haber! Kasım'da devreye giriyor

BDDK tüketiciler için bankaların şikayet edilebileceği çağrı merkezi kuruyor.Kasımda devreye girecek sistemle şikayetler anında sonuçlanacak

Milyonlarca vatandaşın gereksiz ödediği ücret ve komisyonları kaldıran Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tüketici için yeni bir uygulama daha başlatıyor. Bankaların çağrı merkezlerine (Call-Center) ulaşmakta güçlük çeken ve şikayetlerine geri dönüş almakta zorlananlar için BDDK iletişim merkezi uygulaması başlatıyor. Alt yapısı hazırlanan call-center düzenlemesi kasım ayı ortasında başlıyor.

Alınan bilgilere göre iletişim merkezi ihalesini Türkiye’de bu alanda hizmet veren deneyimli bir firma aldı. 20 kişiden oluşan çağrı merkezi ekibi tüketicilerin bankalarla ilgili şikayetlerini direkt olarak BDDK’ya iletecek. Tüketici İlişkileri Dairesi ise 10 kişilik ekiple şikayetleri sonuçlandıracak. Her yıl 3.3 milyondan fazla kişinin şikayet ettiği bankalar için şikayet raporları düzenlenecek. Raporlar doğrultusunda tüketicinin şikayeti çözüme kavuşurken, vatandaşı mağdur eden bankalara ise cezai yaptırım uygulanacak.

Bankalar zorlanacak

Çağrı merkezinin devreye alması ile birlikte vatandaşın şikayet için kapısını çaldığı ancak ulaşmakta ve işlemlerini yaptırmakta zorlandığı bankaların call-center’ların yeni dönemde daha aktif çalışabileceği ifade ediliyor.

 

Kaynak : Star Gazetesi