Vatan Partisi'nden Yüksekova'ya yardım tırı

Vatan Partisi'nden Yüksekova'ya yardım tırı

Bölücü terör örgütünün açtığı yaraları sarmak amacıyla Vatan Partisi'nce başlatılan seferberlik kapsamında Yüksekova'ya yardım tırı gönderildi

ANKARA (AA) - Vatan Partisi'nce, bölücü terör örgütünün açtığı yaraları sarmak amacıyla içinde giysi, yorgan, battaniye, mutfak eşyası, oyuncak gibi malzemelerin olduğu yardım tırı Yüksekova'ya gönderildi.

Altındağ'da malzemelerin toplandığı bir deponun önünde bir araya gelen partililer, burada malzemeleri tıra yükledi.

Tırın Yüksekova'ya hareketinden önce basın açıklaması yapan Vatan Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz, "vatan savaşı" olarak nitelendirdiği doğudaki operasyonlarda PKK'nın hendeklere gömüldüğünü bildirdi.

Türkiye çapında milletin birliğini sağlamak ve terörün açtığı yaraları sarmak amacıyla parti olarak başlattıkları seferberliğin ilk tırının bugün yola çıkacağını ifade eden Yılmaz, "Bu tır, patlatılan bombalara karşın bizi bölemeyeceksiniz tırıdır." dedi.

Yılmaz, parti olarak yapılan seferberlik çağrılarına olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, bayram sonrasında da birçok ilden yardım tırlarının operasyonların tamamlandığı bölgelere gönderileceğini vurguladı.

Tıra yüklenen malzemeler arasında yatak, yorgan, battaniye, çarşaf, nevresim, seccade, giysi, ayakkabı, oyuncak, halı, sandalye, mutfak eşyası ve bayram şekerlerinin olduğu öğrenildi.

Malzemelerin muhtarlar ve Vatan Partisi'nce görevlendirilen 4 kişi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı belirtildi.

Üzerine "Bölücü terör örgütünün açtığı yaraları sarıyoruz. Güneydoğu'ya kardeşlik eli" yazısı asılan tır, alkışlar ve "Türk-Kürt kardeştir, Amerika kalleştir" sloganları eşliğinde Yüksekova'ya uğurlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :