Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

"ABD, Fırat'ın doğusunda Kamışlı'ya kadar olan Ayn El Arab, Tel Tamir, Dırbasiye, Resulayn ve Cuadi'de 5 saldırı helikopter üssü kurmuştur. ABD bu üsler üzerinden PYD ve YPG'ye silah ve mühimmat sevkiyatı yapıyor. Bu silah ve mühimmat Türkiye'ye sokulup T

ANKARA (AA) - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "ABD, Fırat'ın doğusunda Kamışlı'ya kadar olan Ayn El Arab, Tel Tamir, Dırbasiye, Resulayn ve Cuadi'de 5 saldırı helikopter üssü kurmuştur. ABD bu üsler üzerinden PYD ve YPG'ye silah ve mühimmat sevkiyatı yapıyor. Bu silah ve mühimmat Türkiye'ye sokulup TSK ve polise karşı kullanılıyor." dedi.

Partisinin genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Perinçek, Rusya ile imzalanan Türk Akımı Projesi'nin olağanüstü bir olay ve iki ülke açısından da dönüm noktası olduğunu söyledi.

Perinçek, bu anlaşmanın çok önemli stratejik bağlar sağladığını ifade ederek, bunun Türkiye ile Rusya arasında kriz ve düşmanlık kaldıramayacak ve yapıcı ilişkileri sağlamaya yönelik önemli bir bağ olduğunu dile getirdi.

Avrupa'nın, Rusya'ya Türkiye üzerinden bağlandığına dikkati çeken Perinçek, "Bu anlaşma bir bakıma Avrupa'yı Türkiye'ye bağlıyor. Yani Avrupa'nın da PKK politikalarını, bölücülük politikalarını, FETÖ'yü destekleyen, hala koruyan siyasetlerini değiştirmeye zorlayan süreçler bunlar." diye konuştu.

Perinçek, Şemdinli'de Mehmetçiğin ve sivil yurttaşların şehit olmasına neden olan 5 tonluk patlayıcının el yapımı olmadığına işaret ederek, bunu NATO ve Amerika gibi başka büyük devletlerin yapabileceği türden bir bomba olduğunun altını çizdi.

- "ABD Suriye'ye 5 saldırı helikopter üssü kurdu"

Bu patlayıcıları PKK'ya kimin verdiğinin sorulması ve araştırılması gerektiğini vurgulayan Perinçek, bir grup partilinin Suriye'ye giderek devlet yetkilileriyle görüştüğünü ve gündemle ilgili bilgi alışverişinde bulunulduğunu aktardı.

Perinçek, görüşmede Suriyeli yetkililerden birtakım önemli bilgiler alındığını ifade ederek, "ABD, Fırat'ın doğusunda Kamışlı'ya kadar olan Ayn El Arab, Tel Tamir, Dırbasiye, Resulayn ve Cuadi'de 5 saldırı helikopter üssü kurmuştur. ABD bu üsler üzerinden PYD ve YPG'ye silah ve mühimmat sevkiyatı yapıyor. Bu silah ve mühimmat Türkiye'ye sokulup TSK ve polise karşı kullanılıyor." değerlendirmesini yaptı.

- "Türkiye İstiklal Savaşı'ndaki gibi yönetilmelidir"

Türkiye'nin yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı'nın Suriye'nin kuzeyindeki PKK-PYD koridorunu bozacağını belirten Perinçek, PKK'nın sadece Fırat'ın kuzeyinde veya batısında değil hiçbir yerde olmaması gerektiğine dikkati çekti.

Doğu Perinçek, Türkiye'nin geldiği noktada artık bölgesel savaşların konuşulmaya başlandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"HDP derhal kapatılmalıdır. Bir hukukçu olarak söylüyorum. Dünyanın hiçbir yerinde bombaların patladığı, insanlarının kollarının bacaklarının koptuğu, karakolların dinamitlendiği, bombalandığı bir yerde, bunu yapan teröristleri destekleyen, açıkça Amerikan bayrağı altında konumlanan bir yasal parti olamaz. Türkiye İstiklal Savaşı'ndaki gibi yönetilmelidir."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :