Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

"HDP'li milletvekilleri, Meclis'te PKK sloganlarıyla gösteri yapıyor. Vurguluyoruz, açıklıyoruz, uyarıyoruz! Meclis'te PKK istemiyoruz"

İSTANBUL (AA) - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "HDP'li milletvekilleri, Meclis'te PKK sloganlarıyla gösteri yapıyor. Vurguluyoruz, açıklıyoruz, uyarıyoruz! Meclis'te PKK istemiyoruz." dedi.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Perinçek, TBMM'nin gündeminde olan dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda açıklamalarda bulundu.

Perinçek, Türkiye'nin PKK gösterilerini nefretle izlediğini belirterek, "HDP'li milletvekilleri, Meclis'te PKK sloganlarıyla gösteri yapıyor. Vurguluyoruz, açıklıyoruz uyarıyoruz! Meclis'te PKK istemiyoruz." diye konuştu.

Vatan Partisi olarak, PKK sloganlarıyla Meclis'te yürüyenlerin dokunulmazlıklarının derhal kaldırılmasını istediklerini dile getiren Perinçek, şöyle devam etti:

"Milletvekilleri ve sürekli ABD’ye gidip gelen, oradan talimat alan Selahattin Demirtaş'ın yaptıklarının hepsi suçtur. İbretle ve nefretle izliyoruz. Meclis’te derhal karar alınmalı ve dokunulmazlıkları kaldırılarak, yargı önüne çıkartılmalıdırlar. HDP ve PKK birdir. Bunlar Kandil'e bağlıdırlar. Türkiye bunlara tahammül edemez. Türkiye, PKK’yı sırtında taşıyamaz. Derhal gereği yapılmalıdır. Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Derhal HDP hakkında kapatma davası açılmalıdır."

Perinçek, HDP'nin kapatılması gerektiğini vurgulayarak, "Meclis’teki bu görüntülere rağmen Yargıtay Başsavcısı neyi bekliyor. Suç işleyen HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmalıdır. HDP’de bireysel suçları işleyen milletvekilleri diğerlerinden ayrılmalı ve Meclis bunlara yönelik tavrını açık şekilde göstermelidir. Belediye başkanlarının yaptıklarını görüyoruz. Barikatların kurulması, hendeklerin kazılması konusunda belediye başkanlarının bölücülüğe hizmet ettiğini tüm Türkiye gördü. Belediye başkanları derhal görevden alınmalıdır." ifadelerini kullandı.

Suriye'nin kuzeyinde sözde bir Kürt devleti kurma girişiminin açık açık devam ettiğini söyleyen Perinçek, "PKK, Türkiye’de hendeklere gömülüyor. Askerimiz, polisimiz onları hendeklerde boğuyor ama Suriye’de ikinci bir devlet kurma girişimleri var. Suriye’nin kuzeyinde yeni bir İsrail’in kurulması imkansızdır. Türkiye, vatan birliği için her türlü tedbiri kararlılıkla almalıdır." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :