Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

"Ocak ayında yapacağımız Olağanüstü Kurultay ile Cumhurbaşkanı seçimindeki strateji ve siyasetlerimizi belirleyecek, Türkiye'yi yönetecek Cumhurbaşkanı adayımızı kamuoyuna açıklayacağız"

İSTANBUL (AA) - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Olağanüstü Genel Kurultayı'nın 14 Ocak 2018'de Ankara'da yapılması kararını aldıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanı seçimindeki strateji ve siyasetlerimizi belirleyecek, Türkiye'yi yönetecek Cumhurbaşkanı adayımızı kamuoyuna açıklayacağız." dedi.

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu (MKK) toplantısı, Taksim'deki bir otelde gerçekleştirildi. Toplantı sonunda gazetecilere açıklama yapan Perinçek, MKK'da Olağanüstü Genel Kurultayı'nın 14 Ocak 2018'de Ankara’da yapılması kararı alındığını söyledi.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı seçimini değerlendirdiklerini aktaran Perinçek, "Türkiye köklü değişiklikler ve büyük kararlar dönemine girmiştir. Vatan Partisi'nin programı bir bir gündeme gelmektedir. Vatan Partisi, programıyla tecrübeli, genç ve dinamik kadrolarıyla milli hükümet görevine hazırdır." diye konuştu.

Türkiye'nin ciddi bir karar sürecine girdiği koşullarda, Vatan Partisi'nin hükümeti kurmak için Türk milletinden yetki almak amacıyla seçime katılacağını ifade eden Perinçek, "Vatan Partisi'nin iktidar mücadelesinde başarı kazanmasının zamanı gelmiştir. Bu durumda 14 Ocak'ta yapacağımız Olağanüstü Kurultay ile Cumhurbaşkanı seçimindeki strateji ve siyasetlerimizi belirleyecek, Türkiye'yi yönetecek Cumhurbaşkanı adayımızı kamuoyuna açıklayacağız. Milletimizden yetki istiyoruz." dedi.

Bir gazetecinin, partisinin olası bir erken genel seçime hazır olup olmadığına ilişkin soruya Perinçek, "Erken, geç veya zamanında, fark etmez bütün seçimlere hazırız." yanıtını verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :