Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Uğur:

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Uğur:

"(FETÖ'nün darbe girişimi) İkinci kalkışmadan kastım, birincisi gibi olacak demiyorum zaten. Bir kaos, bir yıldırma taktiği uygulayacaklar"- "Aşiretlerin yüzde 90'ının bu şer çeteleriyle birlikte olmadığını biliyorum ama yüzde 10'luk bir kesimin İngiliz B

BURSA (AA) - Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "İkinci kalkışmadan kastım, birincisi gibi olacak demiyorum zaten. Bir kaos, bir yıldırma taktiği uygulayacaklar." dedi.

Bursa'da, Kültürpark'taki bir çay bahçesinde düzenlenen "Teröre Karşı Milli Birlik" konulu konferansa katılan Uğur, konferans öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Uğur, FETÖ'nün darbe girişiminin, Amerikan menşeli olduğunu öne sürerek, kandırılma ve sızmalarla hazırlık yapılarak, ortaya çıkarıldığını söyledi.

Daha önce sarf ettiği "FETÖ daha bitmedi. Amerika'nın ikinci bir planı var" sözleriyle milleti bir kaosa ve korkuya sürüklemek istemediğini, aksine birlik ve beraberlik ruhunun sürmesi amacı taşıdığını aktaran Uğur, "Amerika ya da üst akıl, 'Ben bir defa yenildim. İkinci kez bir şeye kalkışmam' mantığında olamaz. Dünya tarihinde de bu, böyle. 1919'larda Türk milletine Anadolu'da yapamadıklarını şimdi yapma peşindeler. Amerika ve İngiltere'nin buradaki plan ve hedefleri çok belli. Irak'a, Suriye'ye baktığımızda, Türkiye'deki katil PKK unsurlarının FETÖ ile iş birliğinin çok açık olduğu bir dönemden geçiyoruz." diye konuştu.

Uğur, öngörülerini devlet birimleriyle de paylaştığını belirterek, şöyle devam etti:

"İkaz ettiğimiz nokta şudur, Güneydoğu Anadolu'da bulunan ve şu anda askere, koruyucuya, polise, Kürt kökenli vatandaşımıza saldıran hain PKK, FETÖ ile iş birliği yapmıştır. Çünkü üst akıl, Amerika'dır. Bizim Rusya ile aramızı düzeltmemizden, İran ile iyi ilişkilerimizden, Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı yapmamızdan son derece rahatsızdır, Amerika derin devleti. 'Güneydoğu'da çeşitli atraksiyonlarla insanları birbirine düşürecek şeyler gerçekleştirilebilir, batıda çok büyük bombalar patlatabilirler.' dedim. Hemen arkasından Adana'da 7 tane bomba yüklü araç yakalandı. Geçenlerde Şemdinli'de 10 asker, 5 vatandaş şehit edildi. Bunun dışında bir de 15 Temmuz'u yaşadık. O yaşadıklarımızı film gibi mi düşünelim? Müthiş bir temizlik harekatı başladı ama bu temizlikte bile o kadar tezvirat vardı ki değişik listelerle, değişik yerlere gerçek Fetullahçılar, Fetullahçı olmayanları ispiyonlamaya başladı."

Haklı olduğunun ortaya çıktığını savunan Uğur, "Bakın 28 albay, 6 astsubay, tabii bunlar Fetullahçı çetenin üniforma giydirilmiş, sızdırılmış hainleridir, siviller de var. Bunlar 2. darbe girişimini yaptığı iddiasıyla bir hafta kadar önce gözaltına alındı, 20'si tutuklandı. Serbest bırakılanlarla ilgili de yakalama kararı çıkartıldı. Bu gerçekleri göreceğiz." dedi.

- "Badireleri atlatacağımıza inanıyorum"

Askerin, polisin, MİT ve korucuların şua nda morale ihtiyacı bulunduğunu ifade eden Uğur, bu morali onlara verebilmek için milletin "15 Temmuz bitti, bunlar yenildi, rahatız" dememesi ve asla gevşememesi gerektiğinin altını çizdi.

Uğur, verdiği bir röportajda, İngiltere'nin Doğu ve Güneydoğu'daki aşiretlere para dağıttığını söylediğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu sözlerim üzerine Meclis önünde, Van'da bir açıklama yapmak zorunda kaldılar ve benim şahsıma sövdüler. Hiç önemli değil. Atilla Uğur'un bir önemi yok ama Atilla Uğur, bir şeye işaret ettiyse bir bildiği vardır. Bir istihbaratçı, Türk subayı, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı kimliğiyle birtakım şeyleri ikaz etmiştir. Benim bütün hayatım çatışmalarda geçti. Kürt kardeşlerimle omuz omuza PKK'ya karşı savaştık. Şimdi de FETÖ, PKK, yine Amerika'ya karşı savaşıyoruz. Aşiretlerin yüzde 90'ının bu şer çeteleriyle birlikte olmadığını biliyorum. Yüzde 10'luk bir kesimin İngiliz Büyükelçiliği vasıtasıyla çeşitli angajmanların içine girdiğini ben çok iyi biliyorum, devlet de biliyor. Bu yüzde 10, zaten bu açıklamalarda yok. Diğer aşiretler, beni günah keçisi ilan etsin, bunun hiçbir önemi yok. Ben bir görevi yerine getirdiğimi düşünüyorum. Bu milletin gönlünden Allah sevgisini de inançları da Mustafa Kemal Atatürk tahtını da kimse sökemez. Bunlarla kimse oynamaya kalkmasın. İkinci kalkışmadan kastım, birincisi gibi olacak demiyorum zaten. Bir kaos, bir yıldırma taktiği uygulayacaklar."

Türkiye'nin milletiyle bir bütün olarak her türlü tehlikeye göğüs gerebileceğini anlatan Uğur, "Suriye'de oynanan oyunlar, Irak'taki Bağdat yönetiminin hiç haddi olmadan, 2 sene sonra kendine gelip de 'Sizin burada askeriniz varmış, çıkın' demesi, bizi bağlamaz. Ben güveniyorum. Bundan sonra birlik ve beraberlik içinde olursak Türk polisine, ordusuna gerçekten desteğimizi tam olarak sunarsak bütün bu badireleri atlatacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :