Vanlı gazetecilerden Akyürek’e ziyaret

Vanlı gazetecilerden Akyürek’e ziyaret

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’ya gelen Van’da görev yapan gazetecilerle buluştu.

 

Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Vangölü Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa düzenlediği, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün destek verdiği “Gazeteci Değişim Programı” kapsamında Vanlı gazetecileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya ile Van arasında yakın bağlar bulunduğunu söyledi.

Konya’da çok güzel bir birlik ve beraberlik olduğunu, siyasi partiler arasında centilmenlik, sivil toplum kuruluşları arasında bir dayanışma olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Halka belediye arasında geçmişten beri ciddi bir güven ilişkisi var. Bu da bizim en büyük gücümüzü oluşturur. Belediyeler olarak tüm kamu yatırımları dahil her konuda elimizi taşın altına koymaya çalışırız. Bizim imkanımız bize ait değildir. Bizim imkanımız aynı zamanda milletimize aittir, ülkemize, devletimize aittir. Nerede ihtiyaç varsa o ihtiyacı karşılamaya gayret gösteririz. Allah ülkemiz, milletimiz, şehirlerimiz için hayırlı gelecek nasip etsin” dedi.

 

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise, organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Nereden olduğumuz hiç önemli değil. Prensibimiz insana hizmet etmek olmalı. Biz insana hizmet ettiğimiz sürece yer ve mekan hiç önemli değildir. Birbirimizle anlaşırız, ortak noktaları buluruz. Ayrışacak noktaların hepsini dışarıda bırakabiliriz” diye konuştu.

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Vanlı gazeteciler ile bir kardeşlik köprüsü kurduklarını belirterek, verdiği destek nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti. Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Bekleyen de iki şehir arasındaki köprünün gelişmesini, kardeşlik bağının daha da güçlenmesini dileyerek, Konya’daki ev sahipliğinden memnun kaldıklarını ifade etti

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, Konya’da çeşitli tarihi ve turistik mekanlarla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Bilim Merkezi ile 42 bin kişilik stadyumu da gezerek bilgi aldılar.