Van'daki terör saldırısı

Van'daki terör saldırısı

İpekyolu ilçesinde, 155 Polis İmdat hattına gelen ihbar üzerine dün düzenlenen operasyonda, 3 polis memurunun hafif yaralandığı ve bir teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi

VAN (AA) - Van'ın İpekyolu ilçesinde dünkü terör operasyonunda, 3 polis hafif yaralandı, bir terörist etkisiz hale getirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütünün faaliyetlerinin deşifresine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında dün gece 155 Polis İmdat hattına gelen ihbar üzerine Karşıyaka Mahallesi TOKİ 7. Sokak'taki bir eve operasyon düzenlendiği anımsatıldı.

Evde arama yapılacağı sırada güvenlik güçlerine ateş açılması üzerine, karşılık verildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çıkan çatışmada bir bölücü örgüt mensubu uzun namlulu silahıyla ölü ele geçirilmiştir. Çatışma sonrasında açık kimliği henüz tespit edilemeyen terör örgütü mensubunun üzeri ve ikametindeki aramada ise 2 kalaşnikof marka tüfek, 3 el bombası, 2 kütüklük içerisinde 9 şarjör, not defteri ve voltaj ölçme cihazı ele geçirilmiştir. Yaşanan çatışmada Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli 3 personelimiz hafif yaralanmış olup ayakta tedavi edilmişlerdir."

Soruşturmanın sürdüğü belirtilen açıklamada, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devlet ve milletimizin terör tehdidi ve saldırılarından korunması için her türlü tedbir valiliğimizce alınmaktadır." ifadesi kullanıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :