Van'daki terör operasyonu

Van'daki terör operasyonu

YYÜ Rektörlüğü:- "Devletin ilacını terör örgütlerine verenlerin cezası beklenmeden verilecektir. Ayrıca bu olaya karışan tıp fakültesi öğrencisinin de KHK kapsamında öğrenciliğine son verilecektir"

VAN (AA) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü, terör örgütü PKK'ya ilaç göndermeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan tıp fakültesi öğrencisi ve hemşire hakkında soruşturma açacak.

Rektörlükten yapılan açıklamada, terör örgütlerine bulaşmış hiç kimsenin üniversitede barındırılmayacağı belirtildi. Üniversitenin yaşanan olayla ilgili çalışma başlattığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu olaya karışanlar ve ihmali olanlarla ilgili derhal soruşturma açılacaktır. Üniversitemizde FETÖ ile ilgili kurulan soruşturma komisyonu çalışmalarını hızla sürdürürken bu terör örgütü dışındaki diğer terör örgütlerini soruşturmak için de bir komisyon kuruldu. Bu komisyon 667 ve 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında işlemlerini yürütmektedir. Haberde iddia edildiği gibi alçakça davranış sergileyen, devletin ilacını terör örgütlerine verenlerin cezası beklenmeden verilecektir. Ayrıca bu olaya karışan tıp fakültesi öğrencisinin de aynı KHK kapsamında öğrenciliğine son verilecektir."

- Olay

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan yakalanan M.D'nin ifadesi doğrultusunda, İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi'nde C.T'nin evine operasyon düzenlemiş, operasyonda evin kömürlük kısmında yapılan aramada toprağa gömülü çok sayıda ilaç ve tıbbi malzeme bulmuştu.

Gözaltına alınan C.T.'nin verdiği ifade üzerine ilaç ve tıbbı malzemeleri temin ettiği iddia edilen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Fakültesinde görevli hemşire Ü.Ç. ile Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi V.K. gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :