Van'daki terör operasyonu

Van'daki terör operasyonu

Valilik, Gürpınar ilçesindeki operasyon sırasında Dönemeç Çayı'na düşen ve cesetleri bulunan 2 terör örgütü mensubunun üzerinde 2 el bombası, 4 şarjör ve çeşitli malzemelerin bulunduğunu bildirdi

VAN (AA) - Gürpınar'daki terör operasyonunda çaya düşen ve günler sonra cesetleri bulunan iki PKK'lının üzerinden el bombası, şarjör ve çeşitli malzemeler çıktı.

Valilikten yapılan açıklamada, Arkboyu Mahallesi mevkisinde 18-19 Mayıs'ta düzenlenen "Şehit Jandarma Er Süleyman Turan" operasyonunda bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu 1 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, 1 güvenlik görevlisinin yaralandığı anımsatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Olayda 2 bölücü terör örgütü mensubu Dönemeç Çayı'na düşmüştür. Söz konusu örgüt mensuplarının cesetleri 29-30 Mayıs 2016 tarihlerinde Dönemeç Çayı'nda Köprülü Mahallesi mülki sınırlarında bulunmuştur. Bulunan cesetlerin üzerinden 2 el bombası, 4 M-16 piyade tüfeği şarjörü, 4 bantlanmış büyük pil, 4 kalem pil, USB bellek, 2 hafıza kartı, 3 telsiz kod listesi, içerisinde örgüt amblemi bulunan kol saati, el yapımı patlayıcı düzeneğinin çalışıp çalışmadığını kontrol eden test kiti, not defteri, 600 lira, maket bıçağı, çakı, koli bandı, el feneri ve kişisel malzemeler çıkmıştır."

Olayla ilgili tahkikatın sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin terör tehdidi ve saldırılardan korunması için her türlü tedbir valiliğimizce alınmaktadır." ifadesine yer verildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :