Van'daki terör operasyonu

Van'daki terör operasyonu

Kent merkezinde eylem hazırlığındayken yakalanan "Bahoz" kod adlı terörist ile irtibatta olduğu kişi tutuklandı

VAN (AA) - Van'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda eylem hazırlığı yaparken yakalanan terörist ile irtibatta olduğu zanlı tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, terör örgütü PKK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Kent merkezinde eylem hazırlığı yapan "Bahoz" kod adlı terörist D.K'nın 21 Mayıs'ta düzenlenen operasyonla yakalanmasının ardından başlatılan çalışmaların devam ettiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifresine yönelik Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışmalarında, 21 Mayıs'ta il merkezinde Beşyol civarında canlı bomba şüphelisi bir örgüt mensubu yakalanmıştır. Zanlının üzerinde 2 el bombası, bir tabanca, tabancaya takılı içerisinde mermi basılı vaziyette ve biri de yedek olmak üzere 2 şarjör ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Yakalanan örgüt mensubunun, 'Bahoz' kod adlı D.K. olduğu, zanlının 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan arandığı ve kaydının mevcut olduğu anlaşılmıştır."

Açıklamada, konuyla ilgili yapılan çalışmalarda örgüt mensubu ile irtibatlı olan M.Ö, Ö.F.K. ve M.K'nın TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı bildirildi.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından adli mercilere sevk edilenlerden M.K. ile D.K'nın "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandığı belirtilen açıklamada, diğerlerinin ise serbest bırakıldığı kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :