Van'daki sözde "sıkı yönetim komutanları" davası

Van'daki sözde "sıkı yönetim komutanları" davası

FETÖ/PDY'nin hazırladığı sözde görevlendirme listesinde isimleri "sıkı yönetim komutanları" arasında yer alan eski 6. Hudut Alay Komutanı Albay Yalçın ile yerine atanan eski Albay Ataman'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

VAN (AA) - Van Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, "sıkı yönetim direktifi" konulu belgede sözde halef-selef "sıkı yönetim komutanları" olarak isimleri yazılan ve haklarında dava açılan eski kurmay albaylar Ali Yalçın ile Salih Ataman'ın yargılanmasına devam edildi.

"Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", "TBMM'yi ortadan kaldırma veya görevini engellemeye teşebbüs etmek", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "askeri komutanlıkların gasbedilmesi" suçlarından 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilen tutuklu sanıklar Yalçın ve Ataman, ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Van 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Yalçın ve Ataman, tutuklu bulundukları cezaevlerinden SEGBİS aracılığıyla katıldı, sanık avukatları da salonda hazır bulundu.

Eski 6. Hudut Alay Komutanı Albay Yalçın ile yerine atanan eski Albay Ataman, yaptıkları savunmada, FETÖ/PDY ile hiçbir bağlarının olmadığını ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock''u kullanmadıklarını savundu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :