Van'da okulda deprem ve kurtarma tatbikatı

Van'da okulda deprem ve kurtarma tatbikatı

Öğrenciler senaryo gereği sınıfları tahliye etti, okulda mahsur kalan bir kişi AFAD ekiplerince kurtarıldı

VAN (AA) - Van'da, Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) "1-7 Mart Deprem Haftası" dolayısıyla deprem, kurtarma ve yangın tatbikatı yapıldı.

Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi'ndeki tatbikat öncesi öğrencilere, deprem ve yangın anında nasıl davranmaları gerektiği anlatıldı.

Daha sonra çalan alarm sesiyle sınıfta sıraların altına giren öğrenciler, deprem pozisyonu aldı.

İkinci alarm sesiyle öğrenciler okulu tahliye ederek, bahçedeki güvenli alana geçti.

Bahçede öğrencilere yangının nasıl söndürülmesi gerektiği konusunda bilgiler aktarıldı.

Tatbikatta senaryo gereği okulda mahsur kalan kişi AFAD ekiplerince kurtarıldı.

Vali Yardımcısı Sinan Aslan, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, deprem bilincinin küçük yaşlardan itibaren çocuklara verilmesi gerektiğini söyledi.

Van'da 2011 yılında çok yıkıcı 2 deprem yaşandığını anımsatan Aslan, "Allah bir daha ne Vanımıza ne de ülkemizin herhangi bir yerine böyle bir afet göstersin. Tatbikatın başarılı geçtiğini gördüm. İnşallah öğrenci ve gençlerimize faydalı olmuştur." dedi.

AFAD İl Müdürü Osman Uçar ise Van'ın deprem kuşağında yer aldığını anımsattı.

Kentte çok yıkıcı depremlerin yaşandığını ifade eden Uçar, "2011'de yaşanan depremlerde maalesef 644 vatandaşımızı kaybettik, Bin 966 vatandaşımız yaralandı ve 258 vatandaşımız da enkazdan sağ çıkarıldı. Bir daha böyle afetlerin yaşanmaması için okulda öğrencilerimizi, kentteki vatandaş ve esnafımızı eğitici, bilgilendirici ve yönlendirici tatbikatlar yapıyoruz." diye konuştu.

İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer de deprem tatbikatlarının öğrencilerin bilinçlenmesinde önem taşıdığını dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :