Van'da kaybolan çocuk

Van'da kaybolan çocuk

Gürpınar ilçesinde evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ı arama çalışmaları sürüyor

VAN (AA) - Gürpınar ilçesinde evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ı arama çalışmaları halen devam ediyor.

Kırkgeçit Mahallesi'nde yaşayan ve dün saat 14.00'ten itibaren haber alınamayan Nehir Aslan'ın kaybolmasının üzerinden 24 saat geçti. Şimdiye kadar ayakkabılarının bulunması dışında herhangi bir gelişme yaşanmayan aramalarda, mahalledeki terk edilmiş yerleşimler ile dağlık araziler tek tek kontrol ediliyor.

İl Jandarma Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri, UMKE, köy korucuları ve vatandaşların katılımıyla süren aramalara, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına ait helikopter de havadan destek veriyor.

Mahalle camisinin hoparlöründen yapılan anonsla da vatandaşlardan arama çalışmaları katılmaları isteniyor. Mahalle halkı da Aslan ailesine "geçmiş olsun" ziyareti gerçekleştirerek aileyi bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Mahalle muhtarı Faruk Şehmuzoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, arama çalışmalarının dünden bu yana aralıksız devam ettiğini belirterek, çalışmalarda herhangi bir sonuç alınamadığını söyledi.

Baba Erkan Aslan ise kızının saat 13.00'e kadar yanında olduğunu ve bir saat sonrasında kendisine ulaşamadığını bildirerek, "Herkes elinden geleni yapıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah kızım bir an önce bulunur" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı