Van'da kamyonetin çarptığı polisin şehit olması

Van'da kamyonetin çarptığı polisin şehit olması

Şehit polis memuru Yaşar Uysal'ın cenazesi, memleketi Çorum'da toprağa verildi

ÇORUM (AA) - Van'da polisin uygulama noktasından kaçan sürücünün kamyonetle çarpması sonucu şehit olan polis memuru Yaşar Uysal'ın cenazesi, memleketi Çorum'da toprağa verildi.

Van'da Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'ndaki törenin ardından askeri uçakla Merzifon Havaalanı'na gönderilen şehit Uysal'ın naaşı, konvoy eşliğinde karayoluyla merkeze bağlı Güney köyüne getirildi. 

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, babaevinin önüne getirilerek "helallik" alındı. Şehidin babası Mustafa ile annesi Fatma Uysal ile bazı yakınları, şehidin tabuta sarılarak gözyaşı döktü.  

Daha sonra köy meydanına götürülen şehidin cenazesi, burada kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Bu sırada da meslektaşları tarafından saygı atışı yapıldı.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çorum Valisi Ahmet Kara, TBMM İdare Amirleri Salim Uslu ve Tufan Köse, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Albay Metin Özbek, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile vatandaşlar katıldı.

Şehidin hamile olan eşi Esin Uysal ise cenaze törenini, sağlık görevlilerinin gözetiminde ambulans içerisinden izledi. 

Van-Gürpınar karayolunda dün uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin "dur" ihtarına uymayan sürücü kamyonetle olay yerinden kaçarken, yola kapan bırakmaya çalışan polis memuru Yaşar Uysal'a çarpmıştı. Ağır yaralanan Uysal, kaldırıldığı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit olmuştu. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı