Van'da Kadir Gecesi

Van'da Kadir Gecesi

Vanlılar, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan hayırlı" olarak kabul edilen gecede camileri doldurdu

VAN (AA) - Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan hayırlı'' olarak kabul edilen gece Van'da idrak edildi.

Kadir Gecesi dolayısıyla iftarın ardından camilere akın eden çok sayıda Vanlı, teravih namazını kılıp Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi.

Hz. Muhammed'e ait Sakal-ı Şerif de gece dolayısıyla Merkez Ulu Camide vatandaşların ziyaretine açıldı. Kent merkezi ile bağlı ilçelerden gelen vatandaşlar, teravih namazının ardından cami imamı tarafından kutu içerisinde getirilen Sakal-ı Şerif'i görme imkanı elde etti.

Sakal-ı Şerif'i görmek için birbiriyle yarışan vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Sakal-ı Şerif'i görerek, salavat ve tekbir getiren bazı vatandaşların sevinç gözyaşları döktükleri görüldü.

Sakal-ı Şerif'i daha yakından görebilmek için uğraşan vatandaşlar, kısa süreli izdihama yol açtı. Sakal-ı Şerif'i ziyarete gelenler, böyle güzel bir gecede Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif'ini görmek için geldiklerini belirterek, Van'a bağlı ilçeye bağlı bütün köy ve beldelerden binlerce vatandaşın camilere akın ettiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı