Van'da belediye gençleri eğitecek

Van'da belediye gençleri eğitecek

VAN (AA) - Van Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik "Van Sosyal Gelişim Projesi" başlattı. Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre,...

VAN (AA) - Van Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik "Van Sosyal Gelişim Projesi" başlattı.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) ile hazırlanan proje kapsamında, gençlere maddi ve manevi değerler aşılanacak.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılmasının ardından sosyal belediyecilik alanında da önemli projeler uygulayan Van Büyükşehir Belediyesi, kentte sosyal ve ekonomik açıdan dezavantajlı durumda olan yaklaşık 2 bin gencin faydalanacağı "Sosyal Gelişim Projesi" çalışmalarına başladı.

Proje ile kentte dezavantajlı gençlerin sosyal hayata kazandırılması, bu sayede gençlere milli ve manevi değerler aşılanarak, terör örgütlerinin ağlarına düşmelerinin de önüne geçilmesi hedefleniyor.

17 ay sürecek proje ile gençlerin sosyal ve ekonomik açıdan gelişim sağlaması amacıyla, basketbol, voleybol turnuvaları, masa tenisi, kültürel geziler, yazar-şair buluşmaları gibi etkinlikler düzenlenecek, ilk kez bölgede sosyal ve ekonomik anlamda dezavantajlı olan gençlere kamera, fotoğrafçılık, yönetmenlik, spikerlik, drama, sosyal medya uzmanlığı gibi alanlarda eğitim verilecek.

Proje, gelecek aydan itibaren büyükşehir belediyesine bağlı kültür ve kadın yaşam merkezleri ile kırsal kesimler başta olmak üzere tüm okullarda uygulanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :