Van'da anaokuluna terör saldırısı

Van'da anaokuluna terör saldırısı

İpekyolu ilçesinde terör örgütü PKK'nın molotofkokteylli saldırı düzenlediği anaokulunda hasar oluştu- İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuzer:- "Bu saldırıları hiçbir vicdan kabul edemez. Savaş durumunda bile okul, ibadethane ve hastanelere kimse saldırmaz"

VAN (AA) - Van'ın İpekyolu ilçesinde, teröristlerce molotofkokteyli atılan anaokulunda hasar meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'ndeki İpekyolu Merkez Bilfen Anaokulu'nun bahçesine giren teröristler, okulun camlarını kırarak, molotofkokteyli attı.

Anaokulu yakınındaki İtfaiye Müdürlüğü binasındaki ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Okul binasında hasar oluştu.

Güvenlik güçleri, saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı.

- Aynı okula üçüncü saldırı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, AA muhabirine, anaokuluna daha önce de 2 defa saldırı yapıldığını ve okulun idare kısmının tamamen yandığını anlattı.

Okulda yapılan tadilatın ardından malzemelerin tamamen değiştirildiğini ifade eden Yavuzer, saldırıların yüzleri kapalı teröristlerce yapıldığını kaydetti. Yavuzer, teröristlerin daha önce de kentteki birçok okula saldırdığını anımsatarak, şöyle dedi:

"Daha önce kentteki okullarımıza saldırdığı tespit edilen 11 kişilik bir grup yakalanmıştı. Bu nedenle uzun bir süredir okullarımıza saldırı yapılmıyordu. Ama maalesef bugünlerde tekrar okullarımıza saldırıyorlar. Özellikle anaokullarımız hedef seçiliyor. Bizler yaptığımız bir projeyle ilçedeki tüm okullarımıza güvenlik kameraları takıyoruz. Çalışmaların tamamlanmasıyla saldırı düzenleyen teröristler daha erken tespit edilecek."

Öğrencilerin eğitim ve öğretim hakkının elinden alınmak istendiğini dile getiren Yavuzer, "Öğrencilerimiz, eğitim ve öğretimden mahrum bırakılamaz. Bu anayasal bir suçtur. Bunu engelleyenler ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır. Bu saldırıları hiçbir vicdan kabul edemez. Savaş durumunda bile okul, ibadethane ve hastanelere kimse saldırmaz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :