Van'da Afganistan uyruklu gencin şüpheli ölümü

Van'da Afganistan uyruklu gencin şüpheli ölümü

Geri Gönderme Merkezi'nde dövülerek öldürüldüğü öne sürülen Afganistan uyruklu Tacik'in ölümüne ilişkin 2 polisin yargılanmasına devam edildi

VAN (AA) - Van'da Afganistan uyruklu Lütfullah Tacik'in dövülerek öldürüldüğü iddiasına ilişkin 2 polisin yargılanmasına devam edildi.

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuksuz yargılanan polisler katılmazken, sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu.

Olay günü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde görevli bir doktorun tanık olarak dinlendiği duruşmada, Tacik'in hastaneye geldiği sıradaki sağlık durumu hakkında bilgi alındı.

Mahkeme heyeti, avukatların savunmalarının ardından duruşmayı erteledi.

Müşteki avukatlarından Mahmut Kaçan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, duruşmada Afganistan Dış İlişkiler Daire Başkanlığı aracılığıyla Tacik'in ailesinin şikayet ve beyanlarının alınması ile olay günü görüntülerin kaydedildiği hard disklerin bilirkişi incelemesi için TÜBİTAK'a gönderilmesine karar verildiğini söyledi.

- Olay

Afganistan uyruklu Lütfullah Tacik (17), Iğdır'da yasa dışı yollarla yurda giriş yapan 34 kişiyle yakalanmış ve 27 Mayıs 2014'te Van Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi Geri Gönderme Merkezi'ne getirilmişti. Beraberindeki 6 kişiyle kemik yaşı tespiti, bulaşıcı hastalık taraması için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülen Tacik, rahatsızlanarak yoğun bakım ünitesine kaldırılmış ve 31 Mayıs 2014'te hayatını kaybetmişti.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Tacik'in dövülerek öldürüldüğü iddiası üzerine yürüttüğü soruşturmanın ardından hazırladığı iddianamede, polis memurlarından S.O'nun "ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama", H.Ö.Ö'nün de "görevi kötüye kullanmak" suçundan cezalandırılmasını talep etmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :