Van Devlet Tiyatrosundan Şırnak'ta tiyatro gösterimi

Van Devlet Tiyatrosundan Şırnak'ta tiyatro gösterimi

Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Hamşioğlu:- "Terörün gözlerdeki izlerini silmek ve öğrencileri eğlendirmek için geldik. Öğrencilerimizi tiyatroyla buluşturmak istedik"

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta Van Devlet Tiyatrosu tarafından "Zambak Limanı" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

AK Parti Kadın Kolları ve Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği tarafından Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Mehmet Emin Acar Kampüsü 15 Temmuz Kongre Merkezi Salonu'nda düzenlenen etkinlik kapsamında Van Devlet Tiyatrosunun "Zambak Limanı" adlı oyunu iki seansta yaklaşık 2 bin öğrenciyle buluştu.

Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Şirin Ergüven Hamşioğlu, yaptığı açıklamada, 8 yıl önce Şırnak'ta tiyatro gösterimi yaptıklarını belirterek yeniden kentte bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Sahnelenen oyunu iki seansta yaklaşık 2 bin öğrencinin ilgiyle seyrettiğini ifade eden Hamşioğlu, kentte son yıllarda yaşanan terör olaylarına değindi.

Hamşioğlu, "Burada son yıllarda çok nahoş olaylar yaşandı. Terör olaylarının çocuklar üzerindeki etkileri gözlerinden okunuyor. Bunu ancak buraya gelince görebiliyorsunuz. Biz terörün gözlerdeki izlerini silmek ve öğrencileri eğlendirmek için geldik. Öğrencilerimizi tiyatroyla buluşturmak istedik." dedi.

Şırnaklı öğrencilerle bir araya gelmekten büyük keyif aldıklarını, gurur duyduklarını ifade eden Hamşioğlu, Nusaybin'den sonra Şırnak'a geldiklerini daha sonra da Batman'a gideceklerini belirtti.

Hamşioğlu, hedeflerinin bölgedeki çocuklarla vakit geçirip, onların dünyalarını renklendirmek olduğunu kaydetti.

Öğrencilerden Ebrar İnal, tiyatro oyununu çok beğendiğini, kendilerine moral verdiğini söyledi.

Merve Ünal, tiyatro oyununu ilgiyle izlediklerini anlatarak "Gerçekten çok komikti. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :