Van depreminin 3. yılı

Van depreminin 3. yılı

Depremde kaybettiği eşi ve kızının fotoğraflarını çerçeveletip kullandığı taksiye asan Veysel Gözüaçık, aradan geçen zamana rağmen acısının dinmediğini söyledi

VAN (AA) - Erciş ilçesinde depremde kaybettiği eşi ve çocuğunun fotoğraflarını çerçeveleterek kullandığı taksiye asan Veysel Gözüaçık, aradan 3 yıl geçmesine rağmen acısının hala taze olduğunu belirtti.

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen ve özellikle Erciş ilçesinde büyük yıkıma neden olan 7,2 büyüklüğündeki depremde, eşini ve çocuğunu kaybeden Gözüaçık, deprem günü yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Depremden 5 dakika önce oğlu Nurullah'la evden çıktığını ve çok uzaklaşmadan depreme yakalandıklarını belirten Gözüaçık, sarsıntıyla binanın yıkılmasının aynı anda gerçekleştiğini, eşi Fatma ve kızı Nur Gözüaçık'ın gözlerinin önünde enkaz altında kaldığını ifade etti.

Gözüaçık, eşi ve kızının cenazesinin depremden 4 gün sonra enkaz altından çıkarılabildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Deprem ailemle birlikte her şeyimi aldı. Evim yerle bir oldu. Hayata bir oğlum kaldı. Onunla yaşamaya devam ediyoruz. Eşimi ve kızımı hiç unutamıyorum. Allah hiç kimseye bu acıları yaşatmasın. Mutlu bir aileydik. Mutlu günlerde çektiğimiz fotoğraflarımızı şimdi ticari aracımda gezdiriyorum. Bugün sanki deprem yeni olmuş gibi hissediyorum. Bir anda gözümün önünde apartman yerle bir oldu ve 4 gün sonra eşim ve kızımın cansız bedenlerine ulaştık. 4 gün bana 4 yıl gibi geldi. Allah, devletimizden ve AKUT ekibinden razı olsun."

Depremde yıkılan binanın altında ailesinin yanı sıra kullandığı ticari aracın da kaldığını söyleyen Gözüaçık, yıkılan evinin yerine TOKİ tarafından yapılan konutun verildiğini ve oğluyla orada yeni bir hayat kurmaya çalıştığını kaydetti.

Gözüaçık, TOKİ taksitlerinin önümüzdeki yıl başlayacağını ancak ödeyecek durumda olmadığını ifade ederek, depremden insanların ailelerinin yanı sıra varlıklarını da kaybettiğini bu nedenle konutların evleri yıkılan vatandaşlara bedelsiz verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı