Valiler Kararnamesi

Valiler Kararnamesi

Hatay Valiliğinden Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan Lekesiz: "Devlet memuriyetine girdiğimden beri devletin verdiği maaşı hak ettiğimi düşünmüyorum"

HATAY (AA) - Valiler Kararnamesiyle Hatay Valiliğinden Emniyete Genel Müdürlüğüne atanan Mehmet Celalettin Lekesiz, devlet memuriyetine girdiğinden beri devletin verdiği maaşı hak ettiğini düşünmediğini söyledi.

Lekesiz, Hatay Gazeteciler Cemiyeti'ndeki (HGC) veda ziyaretinde, Anadolu'nun hemen tüm renklerini bünyesinde barındıran ve demokratik bir üslupla bunu bezeyen Hatay'da 5 yıl 3 aydan bu yana kıvançla, gururla görev yaptığını vurguladı.

Her oturanın kalkacağını, her gelenin gideceğini ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:

"Buraya gelirken de temennimiz sağlıkla gelmek. Geldikten sonra da ne kadar süreyle görev yapacaksak onu sağlık içerisinde icra ettikten sonra sağlıkla dönebilmek, devletimize ve milletimize borcumuz olmadığı konusunda kalben müsterih olarak ayrılmaktı. Her işin bir sonu olduğu gibi buradaki işimizin de bir sonu oldu. Hatay'a ve Hataylılara çok daha fazla şey yapabilirdik. Ama çok içten samimiyetle söylüyorum, bu benim biraz yapım. Bundan önce görev yaptığım yerlerde de bu eksikliği hissettim. Bu biraz şundan kaynaklanıyor, devlet memuriyetine girdiğimden beri devletin verdiği maaşı hak ettiğimi düşünmüyorum. Genel olarak kamu görevlileri, aldıkları maaştan yakınırlar. 365 gün alınan maaşla ilgili değerlendirme yapılmaz. Maaştan yakınılırsa bunun gereği bellidir, iki satır yazılır, istifa edilir. Maaştan yakınma yerine görev yetki ve sorumluluk alanınızla ilgili ne sorumluluk yüklenmişse onu en iyi şekilde kemaliyle yapmak doğru olanıdır. Bu anlamda her görev yaptığım yerden ayrılırken 'devletin bana verdiği kadarını halka hizmet olarak yansıtabildim mi?' sorusunu kendi kararımda değerlendirmeye çalıştım. Muhtemelen devletin bana verdiği kadarını halka hizmet olarak yansıtamadım, zamanımdan, konforumdan, rahatımdan keyfimden yeterince millete mesai olarak tahsis edip, daha fazla yapabileceğim hizmetleri yapmakta eksik kaldım diye kendi iç dünyamda hep bunun eksikliğini hissetmişimdir. Bu eksikliği, Hatay'da görev yaptığım sürenin sonunda da hissettiğimi söyleyebilirim. Bu, insanın kendi iç dünyasındaki değerlendirmesi."

Kamu yönetiminde inandığı, kabul ettiği değerler bulunduğunu belirten Lekesiz, günlük, bireysel, perakende doğrular yerine kurumsal doğrularla hareket edilmesi gerektiğini, geçmiş yönelimli değil, gelecek yönelimli çalışmaları benimsediğini kaydetti.

- Suriye'deki olaylar

Lekesiz, Suriye'deki iç savaşa da değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İlk günden itibaren Suriye'de yaşanan olumsuzlukların Hatay'a yansımaması için ben başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar gerekli önlemleri almaya çalıştı. Suriye tarafıyla bizim çok yoğun kültürel, tarihi akrabalık bağlarımız, ilişkilerimiz var. Olana, bitene elbette hem insan olarak hem de yüzyıllardır akrabalık, kültürel ilişkileri olan bir toplum olarak üzülüyoruz. Suriye tarafında bir kutuplaşma söz konusu, bunun ilimize yansımaması fevkalade önemli. Bunu isteyen kişiler oldu mu, oldu, halen olabilir. Bunu isteyen yapılar oldu mu, oldu, halen olabilir. Ben olabilir diyorum, arif olan anlar. Altını çize çize söylemeye çalıştığımız hususlar oldu bu süreç içerisinde. 'Kendi doğrularına hizmet ettiğini zannederken, başkalarının doğrularına hizmet edenler olabilir, lütfen dikkat etsinler' dedik. 'Hatay'ın bir zemin kayması yaşamasını arzu edenler olabilir, hemşehrilerimiz serinkanlılıklarını muhafaza etsinler' dedik. 'Kardeş kavgası çıksın isteyenler olabilir, bu konuda dikkatli olalım' dedik. Sorumlu olduğu mevkiye bakmaksızın, günlük, bireysel ikbal ve istikbal endişesiyle toplumu maalesef yanlış bilgilendirenler oldu, halen bunların olduğunu görüyor ve üzülüyorum. Bunların yanlış olduğunu düşünüyorum. Dedikodularla, söylentilerle devlet idare edilmez."

Lekesiz, Hataylılardan, sevgi, barış ve hoşgörüyü bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da korunmaya çalışılmalarını, bu konuda gerekli özeni göstermelerini istedi.

Sosyal, siyasal, toplumsal barışı zedeleyebilecek sözlerden, düşüncelerden, eylemlerden, değerlendirmelerden kaçınılmasında yarar olduğunu belirten Lekesiz, çalışma arkadaşlarıyla mesai kavramı gözetmeksizin mevzuattaki şartları Hatay için yorumlayarak kentin bugününün yarından iyi olması adına mücadele verdiklerini sözlerine ekledi.

HGC Başkanı Ahmet Yetişen, kente hizmetleri için teşekkür ettiği Lekesiz'e plaket verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı