Vali Toprak’tan 23 Nisan mesajı

Vali Toprak’tan 23 Nisan mesajı

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Toprak mesajında; “Aziz milletimizin birlik ve beraberliğinin teminatı ve iradesinin tecelli ettiği kurum olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, İstiklal Harbini zaferle sonuçlandırmış ve Devletimizi kurmuş gazi bir Meclistir.

Gazi Meclisimizin açılışının 99. Yıldönümü olan bugün, milletimizin her bir ferdinin gönlünde büyük bir gurur vesilesi olarak karşılık bulmaktadır.

Yokluk ve baskı içerisinde yedi düvelle savaşan bir milletin bağrından doğan Meclisimiz, dâhili ve harici düşmanlara asla boyun eğmemiş, tarihi bir direniş ve diriliş destanı yazarak milletimizin hürriyetinden asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’de Türk ve dünya tarihi açısından bir dönüm noktası olan bu anlamlı günü, egemenliğimizi sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarımıza “dünyanın ilk çocuk bayramı” olarak armağan etmiştir. Böylece vatanımızın bağımsızlığı uğruna verilen mücadelelerin nesilden nesle aktarılması suretiyle, unutulmamasına da vesile olmuştur.

İnanıyoruz ki yarınlarımızın güvencesi, geleceğin büyükleri olan çocuklarımız, ecdadımızın kanları ve canları pahasına bizlere emanet ettiği mübarek vatanımızı daha da ilerilere taşıyacaklardır. Çağın gereklerine uygun, bilgi ve teknolojiyi yönetebilen ve erdem sahibi çocuklarımız, Ülkemizi hak ettiği yerlere getireceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; yeryüzündeki tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, en kalbi duygularımla sevgilerimi sunuyorum” dedi.