Vali Toprak, gençlerle tenis oynadı

Vali Toprak, gençlerle tenis oynadı

Selçuklu Gençlik Merkezini ziyaret eden Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, gençlerle tenis oynadı.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Selçuklu Gençlik Merkezini ziyaret etti. Merkezin çalışmaları hakkında Gençlik Merkezi Müdürü Kasım Yazıcı’dan bilgi alan Vali Toprak, eğitim gören öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Merkezdeki tenis kortunu da gezen Vali Toprak, gençlerle tenis oynadı.

f5eaecd5-0655-4028-a9a5-66dd5e41f132.jpg

Gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durması ve daha aktif bireyler olarak yetişmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde kurulan gençlik merkezleri Selçuklu, Akşehir, Ereğli, Karapınar, Beyşehir, Çumra, Cihanbeyli, Bozkır ve Kulu İlçeleri olmak üzere dokuz bölgede hizmet veriyor.

 

Milletine sevdalı, hür düşünebilen, milli ve manevi değerlerine bağlı, cumhuriyet ve demokrasiyi benimsemiş, donanımlı gençlerin yetiştirilebilmesi amacıyla hizmet sunan Gençlik Merkezlerinde; gençlerin serbest zamanlarında ilgi, ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenleniyor. Bedensel ve zihinsel gelişimlerini sağlayabilecekleri, zararlı alışkanlıklardan korunabilecekleri zemin hazırlanıyor. Eğitim ve istihdamlarına yönelik kurs, seminer ve girişimcilik programları düzenleniyor. Akranlarıyla kaynaşmalarını, sevgi, saygı hoşgörü, nezaket gibi değerleri benimsemeleri, ailenin kutsallığını, anne, baba ve diğer aile büyüklerine karşı sevgi ve saygı bilincini edinmeleri, kültürel farklılıklarımız zenginliğimizdir anlayışı benimsenerek milli birlik ve beraberliğimize katkıda bulunmaları sağlanıyor. Ayrıca, gençlerin karar alma ve uygulama süreçleriyle ilgili bilgilendirilmelerine ve bu süreçlere etkin şekilde katılımlarına imkan oluşturuluyor. Bilgi ve iletişim teknolojilerine erişimleri kolaylaştırılıyor. Bunun yanında öğrencilere okul derslerinde yardımcı olabilecek kurs imkanları da ücretsiz olarak sunuluyor.

f23c2d4e-daf2-4b20-b7fd-9efd8bc3a3cf.jpg