Vali Tapsız Karaman Kalesi'nde

Vali Tapsız Karaman Kalesi'nde

KARAMAN (AA) - Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Karaman Kalesi'nde yapılan bakım çalışmalarını yerinde inceledi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah...

KARAMAN (AA) - Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Karaman Kalesi'nde yapılan bakım çalışmalarını yerinde inceledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ve Müze Müdürü Abdülbari Yıldız’dan bilgi alan Vali Tapsız, eşsiz ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkan Karaman'ın inanç ve kültür turizminde beklenen ve hedeflenen noktaya gelebilmesi için gereken çalışmaların ivedilikle yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Karaman Kalesi'nin yüzyıllardır ayakta kalmayı başarmış, geçmişimize ışık tutan, canlı tarihimizin en önemli eserlerinden birisi olma özelliği taşıdığını ifade eden Tapsız, şunları kaydetti:

"Karaman Kalesi'nin kültür turizmine kazandırılması tarihimizi yaşatmak ve korumak adına çok önemli. Her yönüyle ilimizin en eski eseri olan kaleye yeni bir kimlik kazandırılması için öncelikle kalenin iç ve dış çevre düzenlemesinin yapılması gerekmekte. Bu yönde çalışmalar yapılacak. Bizi biz yapan değerlerimizi ve kültürümüzü yaşatmalı ve gelecek nesillere miras bırakmalıyız."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :