Vali Sonel'den öksüz ve yetim çocuklara jest

Vali Sonel'den öksüz ve yetim çocuklara jest

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, kentteki öksüz ve yetim çocukları, Kanada'da pizzacılık Tuncelili Zeynel Arı ile bir araya getirerek, hem pizza ikram etti hem de tekne ile Uzunçayır Baraj Gölü üzerinde gezi düzenledi

TUNCELİ (AA) - Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, kentteki öksüz ve yetim çocukları, Kanada'da pizzacılık Tuncelili Zeynel Arı ile bir araya getirdi. Çocuklara pizza ikram edildi ve tekne ile Uzunçayır Baraj Gölü üzerinde gezi düzenlendi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, bir lokantada düzenlenen etkinlikte, Sonel'in, Kanada'da yaşayan Tuncelili pizza ustası Zeynel Arı ile öksüz ve yetim çocukları bir araya getirdiği ifade edildi.

Çocuklara burada pizza yapmayı öğreten Sonel ve Arı, çocukların mutluluklarına ortak oldu.

Arı'ya teşekkür eden Sonel, şunları kaydetti:

"Zeynel bey, Tuncelili iş adamımız. Kanada'nın en büyük pizzacısı. Kendisi Toronto'dan hem Tunceli'mizi hem de ülkemizi en güzel şekilde temsil ediyor. Kendisine hayırlı bol kazançlar diliyorum. Çocuklarımızı sevindirip mutlu ettiği için kendisini kutluyoruz."

Pizzacı Zeynel Arı da, Tunceli'de hayata geçirilen projeler sonrasında meydana gelen değişim için Vali Sonel'e teşekkür etti.

Arı, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Valimize çok teşekkür ederim. Geçen yıldan bugüne Tunceli'de çok büyük farklılıklar gördük. Tunceli'de inanılmaz projeler hayata geçirmiş. Kendimi İtalya'nın Venedik şehrinde hissettim. Başarılılarının devamını diliyorum."

Lokantada yapılan pizzalarını alan çocuklar, Tunceli Valiliği tarafından yeni satın alınan gezi teknesinde, müzik eşliğinde hem Uzunçayır Baraj Gölü üzerinde gezinti yaptı hem de pizzalarını yedi.

Etkinliğe, Jandarma Bölge Komutan Vekili Tuğgeneral Vedat Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, 4. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Özgür Demir, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ersin Tursun, Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş ve çocukların aileleri de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :