Vali Şimşek, sergi açılışına katıldı

Vali Şimşek, sergi açılışına katıldı

NİĞDE (AA) - Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Konaklı beldesinde açılan dikiş nakış kursiyerlerinin ürettiği ürünlerin sergilendiği...

NİĞDE (AA) - Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Konaklı beldesinde açılan dikiş nakış kursiyerlerinin ürettiği ürünlerin sergilendiği sergisi, Vali Yılmaz Şimşek'in katılımıyla açıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Şimşek, açılışta yaptığı konuşmada, meslek edindirme kurslarının önemine dikkat çekti.

Halk eğitim kurslarının özellikle ev hanımlarına büyük katkı sağladığını ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Ev hanımlarımız bu kurslar sayesinde kendilerini geliştiriyor, kendilerine olan güvenleri artıyor. Bununla birlikte hem meslek sahibi hem de gelir sahibi olan kadınlarımızın toplumumuza olan katkıları takdir topluyor. Sadece il merkezi ve ilçeler değil köylerimizde de yaşayan kadınlarımızın bu kurslara katılması, kursların açılması için talepte bulunmaları bizleri çok mutlu etmiştir. Başarılarından dolayı kursiyerlerimizi tebrik ediyorum."

Konuşmaların ardından Şimşek, sergiyi gezdi.

Ayrıca Vali Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayelerinde ülke genelinde başlatılan okuma-yazma seferberliği kapsamında kursları başarıyla tamamlayanlara sertifikalarını verdi.

Programa, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İdris Tataroğlu, Konaklı Belediye Başkanı Maksut Özçelik, kurum ve kuruluş müdürleri, kursiyerler ve belde sakinleri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :