Vali Kamçı Sultan Sazlığında incelemelerde bulundu

Vali Kamçı Sultan Sazlığında incelemelerde bulundu

KAYSERİ (AA) - Vali Süleyman Kamçı, Türkiye'nin önemli kuş cennetlerinden biri olan Sultan Sazlığında incelemelerde bulundu. Valilikten yapılan yazılı...

KAYSERİ (AA) - Vali Süleyman Kamçı, Türkiye'nin önemli kuş cennetlerinden biri olan Sultan Sazlığında incelemelerde bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Sultan Sazlığı Milli Parkı ve Ramsar Alanına gelişinde Vali Kamçı'yı, Yeşilhisar Kaymakam Vekili Ali Candan, Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz, Kayseri Orman ve Su İşleri Şube Müdür Vekili Murat Akgün ile çalışanlar karşıladı.

Vali Kamçı ilk olarak Kuş Müzesi ve Tanıtım Merkezini gezerek, değişik kuş türlerinin bulunduğu müzede incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında Kamçı'ya Kayseri Şube Müdür Vekili Akgün tarafından bilgi verildi.

Sultan Sazlığının eşine az rastlanan tatlı ve tuzlu su ekosistemlerini bir arada bulundurduğunu ifade eden Kamçı, Afrika ile Avrupa arasındaki iki ana kuş göçü yolunun kesişme noktası olması sebebiyle ülkenin en önemli korunan alanlarından birisi olduğunu belirtti.

Kayseri'nin Develi, Yeşilhisar ve Yahyalı ilçeleri arasında kalan Sultan Sazlığı, 301 çeşit kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :