Vali Kamçı sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi

Vali Kamçı sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin ekonomik durumu ve potansiyelini, devam eden kamu ve özel sektör yatırımlarını ve istihdam konularını değerlendirmek amacıyla,...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin ekonomik durumu ve potansiyelini, devam eden kamu ve özel sektör yatırımlarını ve istihdam konularını değerlendirmek amacıyla, şehrin ekonomi aktörleri esnaflar, iş adamları ve onların oluşturduğu meslek kuruluşları, Vali Süleyman Kamçı başkanlığında bir araya geldi.

Kayseri Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Kamçı, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ve sanayiciler katıldı.

Toplantının açışında konuşan Kamçı, Kayseri'nin sanayisi ve ticaretiyle ülkenin örnek şehirlerinden biri olduğunu vurgulayarak, bu toplantıların ekonomiye ve istihdama katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Kültepe'de yapılan kazılarda bulunan ticari anlaşmaların yer aldığı tabletlerin, 6 bin yıl öncesinde Kayseri'nin bir ticaret merkezi olduğunu gösterdiğine işaret eden Kamçı, şunları kaydetti:

"Kayseri, binlerce yıldır süregelen bir ticaret şehri olmasının yanında, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren oluşturulan sanayi alt yapısı, deneyimli iş adamları ve sanayicileriyle ülkemizin ekonomisine katkı sağlama yolunda önemli bir yere sahiptir. Gerek kamu alanında gerçekleştiren yatırımlar ve büyük projeler, gerekse sanayicilerimizin girişimleri ile Kayseri her geçen yıl gelişimini devam ettirmektedir. 2016'da kamu yatırımlarını gerçekleştirmek için merkezi bütçeden yaklaşık 1 milyar 300 milyon lira ödenek ayrılmış ve 482 proje uygulanmıştır. Bu projelerde yaklaşık yüzde 80 gerçekleşme sağlanmıştır. İlimizin eğitim, sağlık, ulaştırma, enerji, turizm, tarım ve diğer kamu hizmetlerine yönelik gerçekleştirilen bu önemli projeler, vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunulması ve kentimizin altyapısına katkı sağlama bakımından önem arz etmektedir. Kamu yatırımlarımız, siz sanayici ve girişimcilerimizin ihtiyacı olan altyapıların sağlanması bakımından da gerekli ve önemlidir. Bir ilin ve ülkenin ekonomisi için kamu ve özel sektörün bir biriyle uyumlu ve destekler şekilde çalışması hayatidir. Özel sektörün varlığı, günümüzün liberal ekonomileri için elbette vazgeçilmezdir. Bu bakımdan sizlerin gerçekleştirdiği yatırımlar, ilimiz ve ülkemiz için hem kalkınma hem istihdam anlamında büyük önem arz ediyor."

- "Kayseri'de bu yılın ilk 10 ayında 1,1 milyar dolar ihracat yapıldı"

Üç Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bin 301 firmada yaklaşık 64 bin kişinin istihdam edildiğini belirten Kamçı, 13 küçük sanayi sitesinde 8 bin 500'e yakın iş yerinde yaklaşık 36 bin kişinin çalıştığı kaydetti.

Kayseri'nin, 2015 yılında yaklaşık 1,5 milyar dolarlık ihracat ve 1,4 milyar dolarlık ithalat ile 2,9 milyar dolar dış ticaret hacmi gerçekleştirdiğini dile getiren Kamçı, "Kayseri'de bu yılın ilk 10 ayı itibariyle 1,1 milyar dolar ihracat ve 1,1 milyar dolar ithalat yapılarak ülke ekonomisine katkıda bulunuldu." dedi.

Değerli iş adamlarının bu başarılı girişimleri ve çalışmalarının daha iyi noktalara ulaşması için kendi üzerine düşen görevler varsa onları yapma noktasında elinden geleni yapacağını vurgulayan Kamçı, "Ülkemizi her anlamda yüceltme ve yükseltmenin peşinde olmalıyız." ifadesinde bulundu.

Daha sonra sanayiciler söz alarak, sorunları, sıkıntıları ve ihtiyaçları ile ilgili konuları dile getirdiler. Toplantının son derece faydalı olduğunu söyleyen sanayiciler Vali Kamçı'ya teşekkür ettiler.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :