Vali Güzeloğlu'ndan dereceye giren milli sporculara altın

Vali Güzeloğlu'ndan dereceye giren milli sporculara altın

Diyarbakır Valisi Güzeloğlu, farklı ülkelerde düzenlenen Balkan, Avrupa ve Dünya Şampiyonasında, çeşitli dallarda Türkiye'yi temsil ederek madalya kazanan milli sporculara altın hediye etti

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, farklı ülkelerde düzenlenen Balkan, Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda, çeşitli dallarda Türkiye'yi temsil ederek madalya alan milli sporculara altın hediye etti.

Güzeloğlu, uluslararası yarışmalarda dereceye giren ve ülkeye madalya getiren Diyarbakırlı sporcular ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, Milli Takım Antrenörlerinden Azize Özbey ve Çetin Aslan'ı makamında kabul etti.
Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bugünün kendileri için özel bir gün olduğunu söyledi.
Diyarbakırlı üç gencin Avrupa ve dünya çapındaki atletizm alanındaki başarılarını kutlamak, onlarla gurur duymak ve daha büyük başarı beklentisini paylaşmak amacıyla bir araya geldiklerini aktaran Güzeloğlu, şöyle konuştu:
"Şirin, Meryem ve Ayşe sadece Diyarbakır'ın değil, Türkiye'nin de gururu oldular. Bayrağımızı göndere çekip, marşımızı dinlettiler. Atletizm alanında, yürüyüş gibi bugüne kadar hiç madalya almadığımız bir alanda madalya taşıdılar. Her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum, ortaya koydukları çabayı çok takdir ediyorum. Eminim ki bu kararlılıkla, bu azimle Şirin, Meryem ve Ayşe daha büyük başarılara ulaşacaklar. Çünkü sporun birleştirici, uluslararası alanda kardeşliği geliştirme temelinde, kendileri bizim birer elçimiz oldular. Her birinin hayat hikayesine baktığınız zaman çok örnek alınacak Şirin'in Lice'den başlayan, her birinin Diyarbakır'dan dünyaya ulaşan bir başarısı var. Bundan çok büyük mutluluk duydum."
Sporculara her türlü desteği fazlasıyla sunacaklarını bildiren Güzeloğlu, bütün imkanların, hem şampiyonlar için hem de onları izleyerek örnek alacak bütün gençlerin hizmetinde olacağını vurguladı.
Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye'nin gelecekte, tıpkı bugün taşıdıkları ay yıldızlı forma gibi her alanda ülkemizi zirveye taşıyacak, başarıyla taçlandıracak, örnek alınacak genç evlatlarımıza ihtiyacımız var. Sporcularımıza ve burada olmayan, sporcularımızı yetiştiren anne ve babalarına çok teşekkür ediyorum. Tabi bir de anne baba yarısı olan antrenörlerine, İl Müdürümüz ve tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum."
Milli sporculara hedeflerini soran ve sporcuların katılacakları olimpiyatlar hakkında bilgi alan Güzeloğlu, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılacak olan sporculardan güzel dereceler beklediğini, her zaman destekçisi ve takipçisi olacaklarını ifade etti.

Konuşmanın ardından Güzeloğlu, milli sporculara altın, sporcuların antrenörlerine ise eşofman takımı hediye etti.

Milli sporcu Meryem Bekmez, Kenya'nın Nairobi kentinde yapılan Dünya Yıldızlar Atletizm Yarışmasında 5 bin metrede 22:32:79 derecesiyle dünya ikincisi olarak gümüş madalya kazanmış, İtalya'nın Grosseto şehrinde düzenlenen U-20 Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası 10 bin metre yürüyüşünde 48:33:38 derecesiyle Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazanmış ve bu derecesiyle Türkiye rekorunu kırmıştı.

Sporculardan Şirin Karabal ise İtalya'nın Puglia kentinde düzenlenen 12. Dünya Yıldızlar Dağ Şampiyonası 8 bin metrede dünya üçüncüsü olup bronz madalya kazanmış, sporcu Ayşe Tekdal da İtalya'nın Grosseto şehrinde yapılan U-20 Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası 5 bin metrede Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :