Vali Gül muhtarlar toplantısına katıldı

Vali Gül muhtarlar toplantısına katıldı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, muhtarlar toplantısına katıldı. Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkez ile ilçelere bağlı...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, muhtarlar toplantısına katıldı.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkez ile ilçelere bağlı köy ve mahalle muhtarlarının sorun ve taleplerinin dinlenmesi amacıyla Sivas Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından düzenlenen muhtarlar toplantısının bu yılki ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Yıldız Dağı Kayak Merkezi'nde yapılan toplantıya Sivas Valisi Davut Gül, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sinan Şen, Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Akıncılar Kaymakamı Akın Karagöz, bölge il ve daire müdürleri, Suşehri ve Akıncılar ilçelerinin köy muhtarları ile il genel meclis üyeleri katıldı.

Vali Gül programda yaptığı konuşmada, muhtarların sorun ve taleplerini dinlemek için bir araya geldiklerini ifade ederek, İl Özel İdaresinin kırsalda bu yıl çok önemli yatırımlar yaptığını belirtti.

Gül, 1 milyon 700 bin metrekare parke üretimi gerçekleştirildiğini ve birçok köyün köy içi parkesi yapıldığına dikkati çekti.

İçme suyu depolarının bakım-onarımlarının yapıldığını ve vatandaşlara sağlıklı su içme imkanı oluşturulduğunu aktaran Gül, Akıncılar ilçesine çöp toplama aracı gönderildiğini Suşehri ilçesine de bir araç verileceğini belirterek, Suşehri ve Koyulhisar ilçelerinde 2018 yılında belli bir takvim içerisinde çöplerin düzenli olarak toplanacağını ifade etti.

Yol ve ulaşım hizmetleri kapsamında her köyün ilçeye bağlantısı düşünüldüğünde yüzde 60 oranında asfalt yapıldığını bildiren Gül, şunları söyledi:

"Nüfusa baktığımızda vatandaşlarımızın yüzde 86'sı asfalttan faydalanıyor. Yüzde 14'lük kısmı ise daha çok nüfusu olmayan köylerden oluşuyor. Kışın kimsenin yaşamadığı ve az sayıda hanenin olduğu köylerimizden bahsediyorum. Birinci önceliğimiz halkın yararlandığı yolların standardını yükseltmek. 2018 yılında İl Özel İdaresi ve KÖYDES kaynakları ile yollarımızı en güzel şekilde yapacağız."

Kırsalda öncelikler dikkate alınarak il genelinde birkaç köye halı saha yapıldığını hatırlatan Gül, Akıncılar ve Suşehri'nde de bazı bölgelere halı saha yapılacağının müjdesini verdi.

Devlet Su İşlerinin il genelinde yaptığı çalışmalara da değinen Gül, Sivas'ın birçok bölgesinde gölet ve baraj yapılması için çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, Sivas'ın 2023 yılına kadar hak ettiği payı en iyi şekilde alacağını belirtti.

Toplantının sonunda muhtarlara katılım sertifikaları Vali Davut Gül tarafından takdim edildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :