Vali Gül din görevlileri toplantısına katıldı

Vali Gül din görevlileri toplantısına katıldı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, İl Müftülüğünün aralık ayı personel toplantısına katıldı. Sivas Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Gül,...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, İl Müftülüğünün aralık ayı personel toplantısına katıldı.

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Gül, İl Müftülüğünde gerçekleşen toplantıda İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, müftü yardımcıları ve merkez ilçede görev yapan din görevlileri ile bir araya geldi.

Gül, din görevlilerine "Yiğidolar Öğrencisine Sahip Çıkıyor" burs kampanyasına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Kampanya kapsamında 5 bin öğrenciye burs verdiklerini anımsatan Gül, müftülük çalışanlarının 100 öğrencinin bursuna destek sağladığını hatırlattı.

Sivas Müftülüğün madde bağımlıları ile ilgili de çok güzel bir proje yürüttüğünü dile getiren Gül, sosyal içerikli bu tür projelerin birçok faydası olduğunu belirtti.

Gül, 15 Temmuz’dan sonra din görevlilerine daha fazla iş düştüğüne işaret ederek, şunları kaydetti:

“Bizler kamu görevlisi olarak üzerimize düşeni hakkıyla yapmalıyız. İnsanların din hizmeti bir ihtiyaçtır, bu hizmeti en iyi diyanetten alması lazım. Camide ezan okuyarak, namaz kıldırarak işimizi yapmış olacağız ancak vicdan olarak bu yeterli değil. Hepimizin üzerinde çok büyük bir sorumluluk var. Rutinin dışında iş yapmazsak biz başarılı olamayız. Rutinle gidersek yaptığımız işi de hakkıyla yapamayız. Sivas’ta din hizmetlerinin çıtası çok yüksek. Bu çıtanın da her geçen gün artması gerekiyor.”

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ise her ay düzenli olarak din görevlileri ile toplantı yaptıklarını belirterek, 198 camide 341 din görevlisi, 102 Kur’an kursunda ise 212 hocayla hizmetlerini sürdürdüklerini kaydetti.

Vali Davut Gül, toplantıda 2017 yılında emekli olan din görevlilerine teşekkür belgesi verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :