Vali Gül, ahşap oyuncak kursunu ziyaret etti

Vali Gül, ahşap oyuncak kursunu ziyaret etti

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, İŞKUR ile Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve İŞKUR tarafından finanse edilen ahşap oyuncak yapım...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, İŞKUR ile Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve İŞKUR tarafından finanse edilen ahşap oyuncak yapım kursunu ziyaret etti.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 5 ay sürecek eğitimlerde 18 kadın kursiyer, mesleki edindirme programı kapsamında ahşap oyuncak kursunda birbirinden güzel ve organik ahşap oyuncaklar üretiyor.

4 Eylül Belediyespor Kulübü Karate Spor Salonu'nda gerçekleştirin kursu ziyaret eden Vali Gül, ahşap oyum ustası Süleyman Daştan'dan kurs ve yapılan oyuncaklar hakkında bilgi aldı.

Oyuncakları yakından inceleyen Gül, oyuncakları çok beğendiğini belirterek, organik oyuncak yapım işinin geleceği olan bir meslek olduğunu vurguladı.

Vali Davut Gül, daha sonra kentte faaliyet yürüten geleneksel el sanatları ustası Cemal Okul'u da iş yerinde ziyaret ederek atölyede yapılan ahşap oyuncakları inceledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :