Vali Erol’dan “Helal” Vurgusu

Vali Erol’dan “Helal” Vurgusu

Üniversite gençliğinin eğitimi yönünde faaliyet yürüten ve merkezi İstanbul’da bulunan Yeni Dünya Vakfı (YDV)’nin Konya Şube Başkanı Adem Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Konya Valisi Muammer Erol’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Erol, “Helalinden kazanan, helal lokmanın bilincinde olan nesiller yetiştirmeliyiz açıklamasında bulunarak, STK’ların da zaman zaman kendilerini güncellemeleri gerektiğini” söyledi.

Üniversite gençliğinin eğitimi yönünde faaliyet yürüten ve merkezi İstanbul’da bulunan Yeni Dünya Vakfı (YDV)’nin Konya Şube Başkanı Adem Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Konya Valisi Muammer Erol’u makamında ziyaret etti. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı’nın da yer aldığı heyette konuşan YDV’nin Konya Şube Başkanı Adem Şahin, Vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Şahin konuşmasında, “Kamu yararı adına faaliyet gösteren Vakfın, Konya’da bir yıldır faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, Üniversite öğrencilerine burs temini, öğrencilerin milli ve manevi değerlerini yükseltecek programlar ile onların ufkunu açabilecek çeşitli konferans ve seminerler düzenlediklerini, ileriye dönük yurt projelerinin de olduğunu” ifade etti.

Öğrencilerin yaşadığı dönemin, onların hayatlarındaki en önemli ve en verimli dönem olduğu vurgusunu yapan Şahin, “Okulda elde edilen bilgi ve becerilerin yanı sıra, ekstra bir kısım faaliyetlerde bulunarak, onların daha kaliteli bir eğitim almaları ve topluma faydalı nesiller olarak yetiştirilmeleri konusunda çalışma yürüttüklerini” sözlerine ekledi. Vali Erol’dan destek sözü alan Şahin, gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı da Vali Erol’a teşekkür etti.

Helalin Bilincinde Nesiller Yetiştirmek

Devlet-STK işbirliğine dikkat çeken Konya Valisi Muammer Erol ise konuşmasında,, “Yürüttükleri çeşitli faaliyetlerde kamu yararı gözeten Sivil Toplum Kuruluşlarının, devletin omzundaki yükü hafiflettiğini söyledi. Yeni Dünya Vakfı (YDV)’nin çalışmalarının kendisinde memnuniyet uyandırdığını ifade eden Vali Erol, “Mülki İdare olarak, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte bir koordinasyon içerisinde çalışmalar yürüttüklerini,” belirtti. Eğitimin önemine değinen Vali Erol, bu tür eğitim gönüllüsü dernek ve vakıfların çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade ederek, “Eğitimde vatanına, milletine gönülden bağlı, özellikle helal kazanç ve helal lokmanın bilincinde olan nesiller yetiştirmenin yanı sıra, çocuklarımıza irade terbiyesinin de verilmesi gerektiğini” söyledi.

STK’lar Kendilerini Güncellemeli

Kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi Sivil Toplum Kuruluşlarında da yenilenmenin, tazelenmenin yapılan faaliyetlere daha da katkı sağlayacağının altını çizen Vali Erol, “STK’lardaki yönetim kadrolarının zaman zaman kendilerini güncellemeleri, bilgisayar dilinde ‘Update’ yapmaları gerektiğini” ifade etti. Yeni fikirlere, yeni heyecanlara ihtiyaç olduğunu belirten Vali Erol, “Böyle bir uygulamanın, yürütülen hizmetleri daha da geliştireceği ve ileri seviyelere götüreceği kanaatinde olduğunu” söyledi. Vakfın çalışmalarından dolayı Şahin’e teşekkür eden Vali Erol, ihtiyaç duyulması halinde gerekli desteği vereceklerini de sözlerine ekledi.