Vala Gedik ödül töreni düzenlendi

Vala Gedik ödül töreni düzenlendi

Engelli bireylerin spor yolu ile topluma katılımına katkıda bulunan kişi ve kurumların ödüllendirileceği 2. Vala Gedik Ödülleri gecesi düzenlendi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Gedik Üniversitesi, engelli bireylerin sporla topluma katılımına ve yaşam kalitelerinin artmasına yönelik katkıda bulunan kişi ve kurumları ödüllendirdi.

Zorlu Center Raffles Otel’de düzenlenen ödül töreninde konuşan Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hülya Gedik, üniversitenin spor öğrencilerinin çalışmalarını bu güzel gecede taçlandırmak istediklerini belirtti. Beach Voleybol erkek takımının bu sene Türkiye birincisi olarak üniversiteye şampiyonluk getirdiğini dile getiren Gedik, öğrencileri tebrik etti.

Gedik Eğitim Vakfı olarak üç senedir sosyal sorumluluk alanında topluma katkı sunabilmek amacıyla çalışmalarda bulunduklarını aktaran Gedik, ‘’Eğitilebilir engelli kişilerin fiziksel aktivitelerine yardımcı olabilmek amaçlı ’Aktifim toplumun içindeyim’ adı altında bir proje başlattık. Bu proje ümit ettiğimizden çok daha büyük ilgi gördü. Bu proje, Türkiye’de şimdiye kadar yapılmayan engelli kişilerin fiziksel aktivitelerini kuvvetlendirmek amaçlı yapılan bir proje.’’ dedi.

Engelli ailelerinin bu konuda çok özverili davrandığını dile getiren Gedik, ailelerin çocukların eğitimine büyük destek verdiklerini ve çocuklarının arkasında gerçek bir kahraman gibi durduklarını söyledi.

Ailelerin çok zor bir şeyi başardıklarının altını çizen Gedik, şöyle konuştu:

‘’Bizde onların bu çabalarına ufacık bir katkı verebiliyorsak ne mutlu bize. Engelli ailelerini bu çabalarından dolayı canı gönülden kutluyorum. Toplumu bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Duyarlılık konusunda toplum olarak gerideyiz. Eğer bu konuda bilinç, duyarlılık ve farkındalık yaratabilirsek ve bunu yaygınlaştırabilirsek çok önemli bir adım atmış oluruz.’’

‘’Aktifim Toplumun İçindeyim’’ adlı projenin yürütücüsü olan Gedik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilara Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin spor yoluyla özel gereksinimli çocuk ve gençlerin topluma nasıl dahil edilebileceğini kanıtlamaya çalıştığını belirterek, bu kapsamda Aktif Yaşam Merkezi’nin kurulduğunu anlattı.

Bu projenin engelli çocukların hayatında sihirli bir dokunuş yarattığını vurgulayan Özer, çocuklarda inanılmaz gelişimler ortaya çıktığını ve en büyük faydasının ise çocukların kendine olan güvenini artırdığını dile getirdi. Dilara Özer, kendine güveni artan çocukların dış çevreyle daha kolay iletişim kurarak kendilerini topluma kabul ettirdiklerine dikkati çekti.

Vala Gedik Ödülleri gecesinde medyadan iş dünyasına, özel kurum ve kuruluşlardan, sivil toplum örgütleri ve sporculara kadar 14 farklı kategoride ödül verildi.

Türkiye genelinde çeşitli yarışmalarda dereceye giren otizmli Ege Deniz (20), yılın sporcusu ödülüne layık görüldü.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :