Vakıflar Haftası Başladı

Vakıflar Haftası Başladı

Her yıl 6-12 Mayıs tarihnleri arasında kutlanan vakıflar haftası düzenlenen etkinliklerle başladı.

Vakıflar Bölge Müdürlüğünde yapılan programa Vami Çüneyit Orhan Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Şükrü Yaman,   Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, Vakıf ve dernek temsilcileri ve çoksayıdı davetli katıldı.

Programın açılışını yapan  Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç,“ Vakıf haftaları kutlanırken her yıl vakıf hizmetlerinin ağırlıklı yapıldığı bir konu olarak seçilmekte ve seçilen tema toplantılarda, açık oturumlarda, konferanslarda ve panellerde anlatılmaktadır. Geçen yıllarda seçilen; Sağlık Yılı,Su Yılı,Eğitim Yılı, Vakıf Medeniyeti İstanbul, Balkan Vakıfları,Vakıf ve medeniyeti Kudüs konusu anlatılmış bu yılda ‘Vakıf Medeniyetinde Ramazan’ tema olarak seçilmiştir. Memleketimizin en köklü kurumlarından biri olan Vakıflar Genel Müdürlüğümüz Selçuklu, beylikler ve Osmanlı döneminden günümüze intikal eden ve yöneticisi kalmayan vakıfların yönetimi ile yeni kurulan vakıfların kurulması ve denetim işlerini yürütmektedir. Genel Müdürlüğümüz bünyesine yaklaşık 62 bin civarında eski vakıflar, beş bin civarında yeni vakıflar mevcuttur. Genel Müdürlüğümüz ve taşra teşkilatı olan bölge müdürlüklerimiz; yönetici kalmayan tarihi vakıfların tüzel kişiliklerini sürdürerek vakıf kurucularının öngördükleri amaçları doğrultusunda hizmetlerin yürütülmesi sağlanmaktadır” dedi.

‘BÖLGEMİZDE VAKIF HİZMETLERİNİ SÜRDÜRMEKTEYİZ’

Vakıf’ın tarih boyunca süregelmiş yardımlaşma ve dayanışma duygusunun kurumsallaşmış hali olduğuna dikkat çeken Genç, “ Şüphesiz vakıf kurulmasında en büyük etken inançtır. İslam toplumlarında; “ İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” “Malın en hayırlısı Allah yolunda harcanandır.” “Vakfın en hayırlısı da insanların en çok duydukları ihtiyacı karşılayandır” hadis ve inancı etkili olmuştur.” Toplumumuzda vakıf bilincinin artırılması ve vakıf gelirlerinin yükseldiği oranda vakıfların yaşatılabileceğinin anlaşılması çok önemlidir. Çünkü vakıf olgusu akar hayrat ilişkisi etrafında yaşamaktadır. Vakıflar Genel Müdürlüğümüze bağlı 25 Bölge Müdürlüğünden biri olan Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün görev alanında Konya Aksaray ve Karaman illeri girmekte olup, bu illerdeki vakıf hizmetlerini yürütmekteyiz” ifadelerini kullandı. Vali Cüneyit Orhan Toprak da Konya’nın Vakıf ve Vakıf eserleri ile önemli olduğuna vurgu yaparak Vakıf Haftasını kutladı. Konuşmaların ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğünde 20 yılını doldurmuş personellere plaket takdim edildi. Yine Çumralıoğlu Vakfı tarafından düzenlenen Çumralılar İmam Hatip Ortaokulu ‘Vakıf Medeniyetinde Ramazan Ayı’ Konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildiFerit Hepokur-Memleket

vakiflar-haftasi-basladi-(1).jpg