Vakıflar Haftası

Vakıflar Haftası

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, 34. Vakıflar Haftası dolayısıyla Vakıflar Sivas Bölge Müdürü Cemal Karaca ve beraberindeki heyeti makamında kabul...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, 34. Vakıflar Haftası dolayısıyla Vakıflar Sivas Bölge Müdürü Cemal Karaca ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette konuşan Gül, vakıf eserlerinin ülke için önemine vurgu yaptı.

Bu eserlere sahip çıkılması gerektiğine işaret eden Gül, şunları kaydetti:

"Ecdadın, büyüklerimizin, hayır hasenat sahibi olan insanların bıraktıkları eserler şimdi aynı amaç doğrultusunda faaliyetlerini sürdürüyor. Bunu da devletin şeffaf, güvenli ve öngörülebilir çalışmasıyla yapıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğümüzde kendi çıtasını her geçen gün daha da yükseltiyor. Özellikle son 10-15 yılda vakıf eserlerinin restorasyonu, bunların değerlendirilmesi hayırla yad edilecek önemli çalışmalar. Sivas'ta da vakıflarımızın çok önemli eserleri var. Bunların da en iyi şekilde restorasyonunun yapılması ve değerlendirilmesi geçmişte olduğu gibi bundan sonra da sizlerin eliyle daha iyi şekilde yürütülecektir. Sivas, vakıf medeniyetinin çok yoğun olduğu bir şehir. Bizlere de düşen el birliğince bunlara sahip çıkmaktır.

Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca ise Vakıf Haftası nedeniyle düzenlenecek etkinlikler hakkında Vali Gül'e bilgi verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :