VakıfBank'a 891 milyon dolar sendikasyon kredisi

VakıfBank'a 891 milyon dolar sendikasyon kredisi

VakıfBank, dış ticaretin finansmanında kullanmak üzere 891 milyon dolarlık sendikasyon kredisine imza attı- VakıfBank Genel Müdürü Özcan:- "Bu işlemle toplam sendikasyon kredi bakiyemiz 2 milyar dolara yaklaştı"

İSTANBUL (AA) - VakıfBank, 12 ülkeden 22 bankanın katılımıyla 891 milyon dolarlık sendikasyon kredisi imzaladı.

VakıfBank açıklamasına göre, banka, ING Bank ve Emirates NBD'nin ortak koordinatörlüğünde, 12 ülkeden 22 bankanın katılımıyla 891 milyon dolarlık yılın ikinci sendikasyon kredisine imza attı.

Geçen yıl eylül ayındaki sendikasyon kredisini yüzde 100'ün üzerinde çeviren VakıfBank, temin ettiği bu krediyi dış ticaretin finansmanında kullanacak.

Öte yandan 131 milyon dolar ve 634 milyon avro olmak üzere iki dilimden oluşan 367 gün vadeli kredinin maliyeti, dolar diliminde "Libor+yüzde 1,35" ve avro diliminde "Euribor+yüzde 1,25" seviyesinde gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, şunları kaydetti:

"Yılın ikinci sendikasyon kredisi işlemi ile toplam sendikasyon kredi bakiyemiz 2 milyar dolara yaklaştı. Kredinin maliyeti, nisan ayındaki işleme göre hem dolar hem avro dilim için 10 baz puan daha uygun seviyede gerçekleşti. Bu durum VakıfBank'ın muhabir bankalarıyla sağladığı iş hacminin yükseldiğini ve çok rekabetçi maliyetlerle artan miktarda kaynak temin etmeye devam ettiğini göstermektedir. Ülkemiz hak etmediği bir şekilde yatırım yapılabilir ülke statüsünü kaybetmesine rağmen yüzde 100'ün üzerinde bir oranla sendikasyon kredisini yenilememiz, Türk ekonomisine duyulan güvenin yanı sıra VakıfBank'ın uluslararası piyasalardaki yüksek kredibilitesini bir kez daha teyit etmiştir. Bizi destekleyen tüm katılımcı bankalara teşekkür ederim."

Özcan, çeşitlendirilmiş kanallarla yurt dışından sağladıkları uzun vadeli ve uygun maliyetli 12 milyar dolara ulaşan kaynağı milli ekonominin kullanımına sunduklarını aktararak, gelecek dönemlerde de yeni kaynaklar yaratarak reel sektörü desteklemeyi ve dış ticareti finanse etmeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :