VakıfBank Başantrenörü Guidetti:

VakıfBank Başantrenörü Guidetti:

"Sezona kupayla başlamak bize çok şey kazandıracaktır"

İSTANBUL (AA) - Voleybol Kadınlar Spor Toto Şampiyonlar Kupası'nda yarın Fenerbahçe Grundig ile karşılaşacak VakıfBank'ın başantrenörü Giovanni Guidetti, sezona kupayla başlamak istediklerini söyledi.

Guidetti, sezonun hemen başında oynanan bu tür kupa maçları için önceden bir şeyler söylemenin zor olduğunu belirterek, "Her iki takım da istediği kadar iyi hazırlanma zamanına sahip olamadı. Rakibimiz oldukça güçlü bir takım ancak biz de VakıfBankız, her maçı kazanmak için oynama alışkanlığına sahibiz" diye konuştu.

Fenerbahçe karşılaşmasının zor geçeceğini kaydeden İtalyan teknik adam, "Bizim için zor bir maç olsa da takımıma güveniyorum, kazanma isteğimiz yine en üst seviyede olacak. Sezona kupayla başlamak bize çok şey kazandıracaktır" ifadelerini kullandı. 

Son lig ve Türkiye Kupası şampiyonu VakıfBank, geçtiğimiz yıl oynanan, eski adıyla Süper Kupa finalinde Eczacıbaşı VitrA'yı 3-2'yle geçerek kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı. VakıfBank, geçen sezon ligde play-off final serisini Fenerbahçe karşısında 3-1 kazanıp şampiyonluğa uzanırken, Süper Kupa finalinde de yine Fenerbahçe'yi 3-2'lik skorla mağlup edip kupayı kazanmıştı. 

VakıfBank, 2014-2015 sezonu öncesinde kadrosuna dört yeni oyuncu dahil etti. Brezilya'nın dünyaca ünlü yıldızı Sheilla Castro, dünya sayı rekortmeni Bulgar Elitsa Vasileva, Sırp orta oyuncu Milena Rasic ve Hollandalı milli oyuncu Robin de Kruijf bu sezon VakıfBank'ın başarısı için ter dökecek. VakıfBank ayrıca iç transferde de Naz Aydemir Akyol ve Ceren Kestirengöz'le de sözleşme yenilemişti. Kübalı antrenör Gil Ferrer Cutino da bu sezondan itibaren VakıfBank'ın kadrosunda yer alacak.

Kaynak:Haber Kaynağı