Vakıf mülkünden uzak durun

Vakıf mülkünden uzak durun

ASKON Konya Şubesi’nde konuşan Mehmet Ali Atiker, işadamlarına yaptığı tavsiyede, “Vakıf ve mezar mülklerini almaktan kaçının” vurgusu yaptı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Konya Şubesi Pazartesi Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu Atiker Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker oldu. ASKON Konya Şubesi’nde gerçekleşen programa ilgi yoğun oldu. Programın açılış konuşmasını yapan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, “ASKON Konya Şubesi Pazartesi sohbetlerimiz son derece verimli geçiyor. Bir birinden değerli isimleri burada ağırlıyoruz. Bugün de saygın işadamlarımızdan Mehmet Ali Atiker beyi ağırlıyoruz. Kendilerine katıldıkları için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ÇOK GAZETE OKUR, FUAR TAKİP EDERDİM

Daha sonra söz alan Mehmet Ali Atiker, “Baba mesleğim kunduracılıktı fakat ben yapmadım. Karaman Caddesi’nde 30 metrekarelik samanlığı bozarak kaynakçılığa başladım. O dönemde Gazeteleri çok okur, fuarları takip ederdim. 1974’te sondaj borusu üretimine başladım. O dönem Türkiye’de bunu yapan 3. kişiydim. 1985’e kadar 3 kişi bu işi yaptım. 1996’da Konya’ya ilk plastik boru tesisini kurduk. Şimdi otogaz sistemleri, kaynak, inşaat, yazılım ve ayakkabı başta olmak üzere 12 sektörde faaliyet gösteriyoruz” dedi.

KONYA’YA ÇOK ŞEY ÖĞRETTİK

Konya’da birçok şeyin gelişmesine vesile olduklarını ifade eden Atiker, “Konya’ya çok katkımız oldu. Konya plakası kullanmayı, reklam yapmayı, meslekten mesleğe geçişi bellettik. Şimdi de yönetim kurulu başkanlarına fabrika kapısının girişinde aşağı katta odası olmayı öğreteceğim. Şimdi bakıyorum saat 10’dan aşağı patron ofise gelmiyor. Özellikle gençler dikkat etmiyor. Gençlere üzülüyorum ve bu alışkanlıklardan vazgeçin diye nasihat ediyorum. Bir insan sizi ziyarete geliyor onu bekletmeyelim, değer verelim. Adamın bir işi vardır bekletmeyelim” ifadelerini kullandı.

KENDİMİZİ MUTLAKA GELİŞTİRMELİYİZ

Atiker, “Sanayici olup, ekibini iyi yetiştirmeyen, geç gelip erken giden adamlar çoğalıyor bu iyi değil. Uzun süre adam çalıştırma dönemi de bitiyor. Neymiş maaş artıyor muş. Askari ücretli adam çalıştırıp, vasıfsız adamla bir yere gelinmez. Kalifiye ustalar 3 kişinin yaptığı işi yapar. Ucuz etin suyu kara olur. Konya’nın en büyük eksikliği; çalışınana değer vermiyor, para vermiyor ve güvenmiyor. Bunları aşmalıyız. Çocuklarınız sizin işyerinizde patron olarak yetişmemeli. Mutlaka en az 3 yıl başkasının yanıda çalışıp, maaş almayı işe erken gelmeyi öğrenmeli. Vakti geldiğinde bırakmayı bilmeliyiz. Çocuklarımıza güvenmeyi onlara işletmeyi teslim etmeyi bilmeliyiz” diye konuştu.

İşadamlarına nasihatte bulunan Atiker, “Vakıf ve mezarlık mülk asla almayın. Hiç birinin hayrını göremezsiniz. Benim bildiğim birçok dev firmalar vakıf mülkü aldılar ve hepsi yok oldu gitti” ifadelerini kullandı.