Vakıf Katılım'dan rekor kira sertifikası ihracı

Vakıf Katılım'dan rekor kira sertifikası ihracı

Vakıf Katılım, 500 milyon TL ile yurt içi piyasadaki en yüksek tutarlı kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi- Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş:- "Sermaye piyasalarından sağlamış olduğumuz bu kaynağı, reel sektörün fonlanmasında kullanarak ekonomimize

İSTANBUL (AA) - Vakıf Katılım, Türkiye'de bu zamana kadar yurt içi piyasada tamamlanan en yüksek tutarlı tahsisli kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

Vakıf Katılım'dan yapılan açıklamaya göre Vakıf Katılım, iştiraki Vakıf Varlık Kiralama AŞ aracılığıyla 500 milyon TL tutarında tahsisli kira sertifikası ihracını tamamladı. Vakıf Katılım'ın bu ihracı, yurt içi yatırımcılara yönelik en yüksek tutarlı kira sertifikası ihracı olma özelliği taşıyor.

6 Mart'ta gerçekleştirilen 120 gün vadeli bu ihraç, Vakıf Katılım'ın Sermaye Piyasası Kurulu'ndan 1 Mart'ta almış olduğu 5 milyar TL tutarlı ihraç tavanı kapsamında başarıyla tamamladığı ilk ihraç işlemi oldu.


- "Yeni rekora imza attık"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, "Vakıf Katılım olarak sektördeki temel misyonumuzu, sektördeki mevcut pastadan pay alarak büyümek değil, sektörü ve dolayısıyla ülkemiz ekonomisini daha da büyütmek olarak görüyoruz." ifadesini kulandı.

Hem yurt içi hem de yurt dışında daha fazla fonu sisteme dahil etmek, yeni ürün ve hizmetlerle katılım bankacılığı sistemini çok daha geniş kitlelerle tanıştırmak ve sektörü büyütecek çalışmalar gerçekleştirmek gayretiyle çalışmalara yön verdiklerini belirten Göktaş, bu vizyon doğrultusunda 1 Aralık 2017'de 450 milyon TL'lik ihraçla kırdıkları rekoru, gerçekleştirdikleri 500 milyon TL değerindeki yurt içi piyasada yapılmış en yüksek tutarlı kira sertifikası ihracıyla geçerek, yeni bir rekora daha imza attıkları için son derece mutlu olduklarını kaydetti.

Göktaş, sermaye piyasalarından sağladıkları bu kaynağı, reel sektörün fonlanmasında kullanarak ekonomiye verdikleri desteği artırarak sürdüreceklerini vurguladı.

2018'e güzel bir başlangıç yaptıklarının altını çizen Göktaş, "Katılım bankacılığının pazar payının artırılmasında, faizsiz bankacılık prensiplerine uygun sermaye piyasasının gelişmesinin büyük öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Yılın kalan kısmında da yeni ihraçlara devam ederek, kira sertifikası piyasasının büyümesine ve faizsiz sermaye piyasası ürünlerinin derinleşmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :