Uzman Erbaş Yönetmeliği'nde Değişiklik

Uzman Erbaş Yönetmeliği'nde Değişiklik

Uzman erbaşların Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait konutlardan istifade edebilmesini de öngören yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Uzman Erbaş Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, askerlik görevini yaptıktan sonra uzman erbaşlığa alınanların, askerlikte geçen süreleri, derece yükselmesinde de değerlendirilecek. Bundan dolayı aylık veya diğer özlük haklarına ilişkin herhangi bir fark ödemesi yapılmayacak.

Yönetmelikte, uzman erbaşların alacağı aylık da düzenlendi. Uzman erbaşlara dereceleri itibarıyla astsubaylar için belirlenmiş olan ek göstergelerin üçte ikisinin verileceği ancak ek gösterge rakamının 2 bin 200'ü geçemeyeceği belirtildi.

Yönetmelikte uzman çavuşların, 10. derecenin birinci kademesinden; uzman onbaşıların ise 11. derecenin birinci kademesinden mesleğe alınacakları, uzman onbaşılıktan uzman çavuşluğa terfi edenlerin intibaklarının, bulundukları derece ve kademenin bir üst derecesinin aynı kademesine göre yapılacağı kaydedildi.

Yönetmeliğe göre, uzman erbaşlar, mevcut hükümler dahilinde, Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait konutlardan ve kiralama sisteminden istifade edebilecek. 

Yönetmelikte uzman erbaşların ek ödemeleri ile hizmet sürelerinin uzatılmaması sebebiyle veya sözleşmesini bitirip ayrılmaları halinde verilecek tazminatlar ile geçici görevlendirmelere ilişkin düzenlemeler de yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı