Uyuşturucuyu pazarladıkları kadınlara sattırmışlar

Uyuşturucuyu pazarladıkları kadınlara sattırmışlar

Konya’da pazarladıkları kadınlar üzerinden uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 3’ü kadın 17 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri bir grubun uyuşturucu satışı yaptığını belirledi. Çalışma başlatan ekipler tarafından yaklaşık 7 ay süren takibin ardından sokak satıcısı olarak bilinen uyuşturucu tacirleri tek tek belirlendi. Çalışmanın tamamlanmasının ardından bugün, merkez Karatay ilçesinde Tatlıcak ve Yeni Mahalle'de bulunan adreslere şafak vakti eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonlarda 3’ü kadın 17 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda satışa hazır esrar, eroin, kokain ve çeşitli uyarıcı haplar ele geçirildi. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Narkotik Büro Amirliğine götürüldü. Sağlık kontrolü için hastaneye getirilen kadınlardan birinin 3 aylık bebeği olduğu öğrenildi.

ÖNCE UYUŞTURUCU SONRA FUHUŞ

Gözaltına alınan uyuşturucu tacirlerinin uyuşturucu maddelerini sattırmak için buldukları yöntem ise dikkat çekti. Şebeke üyelerinin uyuşturucuları pazarladıkları kadınlar üzerinden sattırdıkları öne sürüldü. Şüphelilerin pazarladıkları kadınların, birlikte oldukları erkeklere önce uyuşturucu satıp daha sonra ilişkiye girdikleri iddia edildi. Şüphelilerden birinin kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına "Ne çekiyorsunuz, adam mı öldürdük" demesi dikkat çekti.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

20150818aw503115_04.jpg