UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DOSYASI - Uyuşturucudan kurtuldu ömrünü bağımlılıkla mücadeleye adadı

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DOSYASI - Uyuşturucudan kurtuldu ömrünü bağımlılıkla mücadeleye adadı

Tokat'ın Niksar ilçesinde yaşayan 67 yaşındaki Hadi Özgen, 22 yıl önce alkol ve uyuşturucu bağımlılığından kurtulmasını sağlayan AMATEM'in neferi olarak madde bağımlılığıyla mücadeleye destek veriyor - Özgen: - "Etrafımda kullanan arkadaşlara ışık olmaya

TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'ın Niksar ilçesinde yaşayan 67 yaşındaki Hadi Özgen, hayatını karartan madde bağımlılığından Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi'ndeki (AMATEM) tedavisi sayesinde kurtulduktan sonra, hayatını uyuşturucuyla mücadeleye adadı.

Hadi Özgen, yaklaşık 30 yıl alkol, 23 sene de uyuşturucu madde kullandı. Özgen, 22 yıl önce İstanbul AMATEM'de yaklaşık 3 ay tedavi gördü. Tedavisinin ardından zamanının büyük bölümünü uyuşturucuyla mücadeleye ayıran Özgen, okullarda ve birçok kurumda kendi yaşadıklarından örnekle madde bağımlılığının zararlarını anlatıyor.

Yaşadıklarını AA muhabiri ile paylaşan Özgen, uzun süren uyuşturucu bağımlılığından 1996 yılında İstanbul AMATEM'deki tedaviyle kurtulduğunu belirterek, "Tedavimin ardından 21 sene 4 aydır temizim. AMATEM'le 8 yıl boyunca hiç irtibatımı kesmedim. O dönem İstanbul'a taşındım." dedi.

Alkol, sigara ve madde bağımlılığının tıbben durdurulabilir bir hastalık olduğuna işaret eden Özgen, "Kullanma gibi bir lüksümün olmadığımı bildiğim için aklımdan çıkıyor belli bir süre sonra." diye konuştu.

Yıllardır uyuşturucunun zararlarını anlattığını dile getiren Özgen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İçimde bir ukdeydi. Bir bağımlıyı en iyi şekilde anlayabilir, yardım edebilirim. Toplantılarda aldığım bilgiler neticesinde kendimin insanlara yardım etmekle sorumlu olduğumu düşündüm. Etrafımda kullanan arkadaşlara ışık olmaya çalıştım çünkü bağımlılık anormal şekilde sıkıntı veriyor. Senin yaşadıklarını karşındaki insanların yaşamaması gerektiğine inanıyorsun. Gelmiş olduğun yeri görüyorsun. İnsanlara yardım etmek amacıyla elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorsun. 3 yıldır Valilik Uyuşturucuyla Mücadele Birimi üyesiyim. AMATEM'lerde tedavi görenlere yardım etmeye çalışıyorum. Üniversite ve okullarda çocukları bu konuda aydınlatmaya çalışıyorum. Ben kurtuldum diğerleri umrumda değil duygusunu yaşamadım."

- "En büyük desteği eşim ve çocuklarımdan gördüm"

Uyuşturucu maddeyi bırakmasında 3 kızının çok etkili olduğunu ifade eden Özgen, "3 kızım evlenmek istediklerinde 'alkol ve madde bağımlısının çocuğunu mu isteyeceğiz' diyecekleri duygusu bende ağır bastı. Bu yüzden alkol ve maddeyi bırakmaya karar verdim. En büyük desteği eşim ve çocuklarımdan gördüm. Ailem benim arkamda durmamış olsaydı bugün ayık ve temiz kalma imkanını bulamazdım. Eşimden Allah razı olsun." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :