UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DOSYASI - Uyuşturucudan kurtuldu geleceğe umutla bakıyor

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DOSYASI - Uyuşturucudan kurtuldu geleceğe umutla bakıyor

Tekirdağ'da uzun süre uyuşturucu kullandıktan sonra bağımlılıktan kurtulan İ.G, gençlere kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını tavsiye ediyor- İ.G: "Uyuşturucu maddi, manevi olarak bana çok zarar verdi. Gençlere tavsiyem, kendilerini kaptırmasınlar yoksa

TEKİRDAĞ (AA) - MESUT KARADUMAN - Tekirdağ'da uzun süre uyuşturucu kullandıktan sonra tedavi olup bağımlılıktan kurtulan 29 yaşındaki İ.G, geleceğe umutla bakıyor.

Bulunduğu ortamda bir arkadaşının "Bir defadan bir şey olmaz." sözüyle uyuşturucu kullanmaya başlayan İ.G, bırakmak istese de müptelası olduğu uyuşturucudan 6 yıl kurtulamadı.

Başka bir arkadaşından etkilenerek namaz kılmaya başlayan İ.G, uzun yıllar tedavi görerek uyuşturucudan kurtuldu.

İ.G, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıl önce uyuşturucudan kurtulduğunu, kullanan arkadaşlarının da bırakması için uğraştığını söyledi.

"Arkadaş ortamında bir kere denemeyle başladı her şey." diyen İ.G, bir arkadaşının "İç, bir şey olmaz." dediğini, bunun üzerine uyuşturucuya başladığını dile getirdi.

Zamanla bağımlı hale geldiğine işaret eden İ.G, "Uyuşturucu psikolojik olarak bağımlılık yapıyor insanda. İçmediğim zamanlar, çok agresif ve sinirli oluyordum. Her şeyin ilki gibi sonu da vardı. Çok şükür, 6 yıl kullandım ama sonunda bıraktım." dedi.

- "Uyuşturucu, sadece sahte mutluluk"

İ.G, insanın her şeyden önce bırakmak istediğine kesin karar vermesi gerektiğini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uyuşturucu maddi, manevi bana çok zarar verdi. Aileme, vücuduma her şeye zarar verdi. Bana hiçbir faydası olmadı. Sahte mutluluk sadece. Boş bir şeymiş. Birçok uyuşturucuyu kullandım bunu içtikçe insanın beyin hücreleri ölüyor. Sağlıklı düşünemiyor insan, çalışmak istemiyorsun. Sürekli içmek istiyorsun, içtikçe de daha fazla içesin geliyor. O zaman da sevdiklerini üzüyorsun, herkese zarar vermeye başlıyorsun. Kullandığım zamanlarda çok badireler atlattım. Tedavi gördüm, uzun zaman sonra bıraktım. Her şey insanın iradesinde bitiyor. Ben bunu anladım. İnsan kafasında bitirdiği zaman bırakır. 'İçmeyeceğim, bırakacağım' dediğin zaman bırakıyorsun."

Uyuşturucuyu bırakmamanın sonunun ya cezaevi ya da mezarlık olduğunu, insana hiçbir faydası olmadığını ifade eden İ.G. "Çok dua ettim, sonra tövbe ettim, namazlarımı kılmaya başladım. Ondan sonra 7 yıl bir daha ağzıma sürmedim. Arkadaşlarımın kullandığı ortamlara da girdim ama içmek istemedim hiç. Gençlere tavsiyem, kendilerini kaptırmasınlar yoksa kurtulmaları uzun sürer. Uyuşturucunun hiçbir faydası yok." diye konuştu.

- "Her şey bir kereyle başlıyor"

İ.G, uyuşturucu kullanan arkadaşlarının da bırakması için gayret ettiğini ve onlardan "Sen bıraktıysan herkes bırakır" gibi sözler duyduğunu aktararak, "Bırakmazsan başka kurtuluş yok. Bu uyuşturuculara verdiğimiz paralar askerimize, polisimize kurşun olarak geri geliyor. Ha devletine ateş etmişsin ha uyuşturucuya para vermişsin aynı şey. Her şey bir kereyle başlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :