UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DOSYASI - "Oğlum kalp krizi geçiriyor zannettik, uyuşturucudan fenalaşmış"

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DOSYASI - "Oğlum kalp krizi geçiriyor zannettik, uyuşturucudan fenalaşmış"

Evde sigara içerken fenalaşan oğlunu, kalp krizi geçirdiğini düşünerek hastaneye götüren baba, onun uyuşturucu bağımlısı olduğunu öğrendi- Bunu öğrendiğinde felç tehlikesi geçiren baba, oğlunun yaklaşık 1 yıldır tedavi görmesiyle yeniden huzur buldu- H.A:

İSTANBUL (AA) - ZEHRA MELEK ÇAT - Evde sigara içerken fenalaşması üzerine oğlunun kalp krizi geçirdiğini düşünerek hastaneye götüren baba, onun uyuşturucu bağımlısı olduğunu öğrendi. Bunun üzerine felç tehlikesi geçiren baba, oğlunun yaklaşık 1 yıldır tedavi görmesiyle yeniden huzur buldu.

Emekli olan H.A. (54), AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu an 24 yaşında olan oğlu İ.A'nın otomobil tamircisi olarak çalıştığını söyledi.

Oğlunun 13-14 yaşından beri madde kullandığını dile getiren H.A, "Bizim geç haberimiz oldu. 2013 yılında askere gideceği zaman haberimiz oldu. Sigara içiyordu. Evde tuvalette falan sigara içiyordu. 'Oğlum sen nasıl sigara içiyorsun? Çok pis kokuyor' diyordum. Genzimi yakıyordu. Bir gün eşimle evde otururken oğlum da tuvalete gitti. Bir ses duyduk. Gittik yanına, oğlum düşmüş, kalp krizi geçiriyor zannettik. Hiç ses, soluk yok. Hastaneye götürdük, hafif istifra etti. Bonzai kullanan insanların böyle bağırdığını duymuştum. O gün madde kullandığını öğrendik. Kısa bir süre sonra askere gitti." diye konuştu.

H.A, oğlunun askerdeyken de izinli olarak birkaç sefer yanlarına geldiğini, askerlik bittikten sonra da madde kullanımını arttırdığını anlattı.

Oğlunu uyuşturucudan kurtarmak için yaşadıkları çevreyi değiştirdiklerini dile getiren H.A, şunları kaydetti:

"Başka yere taşındık. 1-2 ay içmediği oluyordu, sonra yine içiyordu. 5 ay başka yerde oturduk. Ev sahibi duyacak, böyle şeyleri söylemek çok zor. Kendi evimize geri döndük. Tedaviye ikna oldu. 3-4 sefer Edirne'ye götürdüm, sonra Bakırköy'deki AMATEM'e götürdüm. Bakırköy, 40 sonraya gün verdi. 40 gün bekledik. 41. gün yatırdık. 24-25 gün yattı. O dönem Esenyurt Belediyesi'nin rehabilitasyon merkezini öğrendik. AMATEM'deki tedavisi bittikten sonra Esenyurt Belediyesi'nin rehabilitasyon merkezine yatırdık. Nisan ayından beri tedaviye devam ediyoruz. Burada oğlum düzeldi. Şimdi ayaktan tedavi görüyor. Her cuma gelip tahlil veriyor. Biz aile toplantılarını hiç aksatmıyoruz. İlkokulda nasıl veli toplantılarına gidiyorsak şimdi de aile görüşmelerine katılıyoruz."


- Felç tehlikesi geçirdi

H.A, oğlunun uyuşturucu kullandığını öğrendiği zaman felç tehlikesi atlattığını belirterek, "Benim de dengem bozulmuştu. Ben kendi evladımı öldürmeye kalktım. Bu kadar sıkıntılı bir süreç. Bu merkezlerin çoğalması lazım. Bu merkez kaç aileyi kurtardı. Oğlum şimdi işine gidiyor, akşam evinden çıkmaz. Bu çok zor bir hastalık. 'Çok iyi oldu' dersin, bir bakmışsın, yarın öbür gün en ufak bir şeyden düşmüş. Hocalar çok iyi ilgileniyor. Bu merkezin sayesinde soluk aldık. Oğlum bazen geçmişi konuşuyor. Askerden önce daha uçarı yaşadığını, askerden geldikten sonra bırakmak istediğini fakat bırakamadığını söylüyor. Bu öyle bir illet ki 1-2 ay içmediği oluyor, sonra yine kullanıyordu." diye konuştu.

Oğlunun 10-11 yıl uyuşturucu kullandığını, fakat aile olarak geç öğrendiklerini ifade eden H.A, oğlu çalıştığı için evde herhangi bir olumsuzluğunun olmadığını söyledi.

Ailesinin de destek verdiğini anlatan H.A, "Bizim çevremiz çok tutkun. 'Bu pisliği yaptı, bırakalım, tamamen kaybolsun.' demediler. Çocuğumuzu kurtarmaya çalıştık. Oğlum da kurtulmak istiyor. Yaklaşık 1 senedir kullanmıyor. Geleceğe dair umutlarımız var. Başını bağlamayı düşünüyorum ama aceleci davranmıyoruz. Korkarak geçmişten ders aldık. El kızının da günahına girmeyelim. Biraz daha zaman." ifadelerini kullandı.

H.A, aile olarak her zaman oğlunun yanında olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Aile olarak bizim de hatamız oldu. Geç fark ettik, bilemedik. Bildikten sonra sahip çıkmaya başladık. Biraz geç oldu ama yine de çok büyük bir başarı. Oğlum başladığında çok küçüktü, tekstil meslek lisesine gidiyordu. Okul çevresi etkili oldu. Daha önce çok hatamız oldu. Tedavi süreci bize çok iyi geldi. Oğlumla aramız çok iyi. Akşam işten gelir, otururuz, sohbet ederiz. Bu konuları kendisi açmadığı sürece konuşmuyoruz. Sabahları erken kalkar, yatağını düzeltir, işine gider. Tedaviyi kabul edince arabamı sattım, ona araba aldım. O bana güvence verdi, ben de ona güvence verdim. Şu an çok huzurluyuz. Bu merkezlerin çoğalması lazım.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :