UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DOSYASI - "Bu illetten önce kendimi sonra 6 arkadaşımı kurtardım"

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DOSYASI - "Bu illetten önce kendimi sonra 6 arkadaşımı kurtardım"

Muş'ta yaşayan A.A, yaklaşık 15 yıl kullandığı uyuşturucuyu pişman olup bıraktıktan sonra diğer gençlerin de bu illetten kurtulması için mücadele yürütüyor- 6 arkadaşının da bağımlılıktan kurtulmasına yardımcı olan A.A: - "Günde 40 lira uyuşturucuya veriy

MUŞ (AA) - İBRAHİM YALDIZ - Muş'ta yaşayan A.A, yaklaşık 15 yıl kullandığı uyuşturucuyu pişman olup bıraktıktan sonra diğer gençlerin de bu illetten kurtulması için mücadele veriyor.

Kent merkezinde yaşayan 35 yaşındaki A.A, 20 yıl önce arkadaşlarının "bir defadan bir şey olmaz" demesi üzerine uyuşturucuya başladı.

Bu illeti yaklaşık 15 yıl kullanan, sağlığına, ailesine ve çocuklarına verdiği zararı görerek 5 yıl önce kendi isteğiyle uyuşturucuyu bırakan A.A, kentteki diğer gençlerin de bu zararlı alışkanlıktan kurtulması için mücadele yürütüyor.

A.A'nın telkinleri sonucu 6 arkadaşı da uyuşturucu bağımlılığından kurtuldu.

- "Çocuklarım açken ben uyuşturucu alıyordum"

A.A, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının uyuşturucu kullandığını öğrendiğinde, "Gerçekten şerefine yakıştırıyorsan iç, yakıştırmıyorsan beni ve ileride çocuklarını düşünüyorsan içme." dediğini aktardı.

Evlendikten sonra bir süre daha uyuşturucu kullanmaya devam ettiğini anlatan A.A, şöyle devam etti:

"Belli bir süreden sonra çok düşündüm. Günde 40 lira uyuşturucuya veriyordum. Evde çocuklar açken bu parayla uyuşturucu alıyordum. Kendime gurur meselesi yaptım. Muş'ta kendi evimiz olmasına rağmen uyuşturucu kullanmak için arkadaşlarla ev tuttuk ve ayrı bir dünyada yaşamaya, ailemizden kopmaya başladık. Günün belirli saatlerinde çalıştıktan sonra kazandığımız parayı eve götürmek yerine uyuşturucuya harcıyorduk."

A.A, uyuşturucu madde kullanımı sonucu gençlerin yavaş yavaş eriyip gittiğini söyledi.

- "Uyuşturucuyu tamamen bıraktım"

Büyük mücadele vererek uyuşturucuyu bıraktığını dile getiren A.A, "Kendimi kurtarayım derken önce daha çok bataklığa saplandım. Sonra pişman oldum, 5 yıl önce kendi isteğimle hiç kimseden yardım almadan uyuşturucuyu tamamen bıraktım. Bunun yanında tavsiyemle 6 arkadaşımı da bu illetten kurtardım." diye konuştu.

A.A, Muş'ta içerisinde meslek edindirme kurslarının da bulunduğu "uyuşturucu tedavi merkezi" açılmasını istediklerini, bu sayede daha çok gencin bu kötü alışkanlıktan kurtularak sosyal yaşama katılabileceğini belirtti.

Uyuşturucunun insana her şeyi yaptırabileceğine işaret eden A.A, "Uyuşturucu içecek diye çalacak çırpacak. Bu çok acı verici bir durum. Uyuşturucu yüzünden kimisi intihar ediyor kimisi de kurtulmaya çalışıyor. Muş küçük yer ve aile baskısından korktuğu için kendisini ailesine de ifade edemiyor. İnşallah gençlerimizi topluma kazandırırız." dedi.

- "Uyuşturucuyu bırakıp insan gibi yaşayalım"

A.A'nın telkinleri sonucu bir süre önce uyuşturucuyu bırakan B.Ö. de eskiden aile ve arkadaşlarının arasında huzurun olmadığını dile getirdi.

Yaklaşık 16 yıl kullandığı uyuşturucunun kişiliğini bile değiştirdiğini belirten B.Ö, şöyle konuştu:

"Arkadaşımın yanına gitmek için aileme her türlü yalanı söylüyordum. Ne yapmak için, uyuşturucu kullanabilmek için. Uyuşturucudan kurtulmanın tek yolu, onu bırakan insanların yanında olmaktır. Arkadaşım A. bıraktıktan sonra bize de tavsiyede bulundu. A'nın aracılığıyla epeydir içmiyorum. Uyuşturucu kullananlara tavsiyem içmeyin, zararlıdır. Bunun zararını sen çekersin, sen çekmezsen ailen çeker. Artık bizi dinleyen dinler, dinlemeyen zaten pişman olur. Uyuşturucu insanı bitiriyor. Uyuşturucuyu bırakıp insan gibi yaşayalım."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :