UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DOSYASI - Bağımlıyken çekilen videosunu izleyip hayatını değiştirdi

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DOSYASI - Bağımlıyken çekilen videosunu izleyip hayatını değiştirdi

Adana'da 15 yıl boyunca uyuşturucu madde kullanan, kendinden geçtiği bir anda ailesinin çektiği videoyu izledikten sonra bağımlılıktan kurtulmaya karar verip sağlığına kavuşan G.D, şimdilerde bir rehabilitasyon merkezindeki madde bağımlılarına destek veri

BALIKESİR (AA) - SEYHAN KIRICI - Adana'da 15 yıl boyunca uyuşturucu madde kullanan, kendinden geçtiği bir anda ailesinin çektiği videoyu izledikten sonra bağımlılıktan kurtulmaya karar veren 32 yaşındaki G.D, sağlığına kavuştuktan sonra bir rehabilitasyon merkezindeki madde bağımlılarına yaşama tutunmaları için destek oluyor.

Merkezi Ankara'da bulunan Kurtuluş Vakfının Balıkesir'in Edremit ilçesindeki biriminde "yoksunluk eğitmeni" olarak madde bağımlılarının yeni bir hayata hazırlanmasına katkıda bulunan G.D, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağımlılıktan kurtulup yeni bir hayata başladığını söyledi.

G.D, madde kullanımından vazgeçmesinde ailesinin çektiği bir videonun kendisini çok etkilediğini vurgulayarak, "15 yıllık bağımlılık sürecim vardı. Birçok kez tedaviye gittim ancak sonuçta tekrar bağımlılığa döndüm. Ailem kendime gelip ayıldığım zaman izlemem için benim videomu çekmiş. Onu izledikten sonra kendimdeki o kötü durumu fazlasıyla fark ederek ailemin desteğiyle kurtulmanın bir yolunu aramaya başladım." diye konuştu.

- "Gün geçtikçe her şeyin farkına varmaya başladım"

Sonrasında ailesinin Kurtuluş Vakfına ulaştığını belirten G.D, şöyle devam etti:

"Buraya geldiğimde dikkatimi çeken birçok şey oldu. Öncelikle buranın ilaçsız bir rehabilitasyon ortamı olması ve hasta gibi değil de bir öğrenci gibi eğitim alarak bu maddeden kurtulmam sağlandı. Buraya geldikten sonra hem zihinsel hem fiziksel olarak kendimdeki değişimleri gördüm. Daha sonra programa daha çok tutunmaya başladım. Gün geçtikçe her şeyin farkına varmaya başladım. Hayatımda yaptığım her şeyle yüzleştim. Hayata daha sağlıklı bir şekilde yaşarım diye baktım. Eğitim alarak zaten bundan sonraki hayatımı nasıl organize ederim diye bunları öğrendim. Programı sağlıklı bir şekilde bitirdim. Şu anda burada yoksunluk eğitmeniyim."

G.D, uyuşturucu bağımlılığından kurtulduktan sonra en büyük amacının kendisi gibi bu bataklıktan çıkmak isteyen kişilere el uzatmak olduğunu dile getirerek, vakfa gelip gönüllü katkı sağlamak için başvuru yaptığını söyledi.

- "Biliyorum ki her zaman bir umut var"

Şimdi burada eğitim alan bağımlılara tecrübelerini aktardığını anlatan G.D, şunları dile getirdi:

"Eğitimden sonra Adana'ya döndüm, 3 hafta kaldım. Tabii burasıyla aile gibi olduğumuz için diyaloğu kesmedim. Buraya tekrar döndüm ve bu işe gönüllü olduğumu diğer insanlara yardım etmem gerektiğini borç olarak hissettim. Şu anda burada yoksunluk eğitmeniyim. Buraya gelen kardeşlerimize öğrenci diye hitap ederiz. Maddenin onlara zihinsel ve fiziksel verdiği zararları ortadan kaldırarak onları programa hazırlıyoruz. 1,5 yıldır eğitmenim. Geçmişimi unutmadım, o şekilde yaşamıyorum ama unutmadım. Ben nereden geldiğimi biliyorum onların da neler yaşadığını biliyorum. Onlara daha iyi yardımcı olabiliyorum çünkü ne istediklerini, ne yapacaklarını biliyorum. Hani derler ya 'ölümün kıyısında' diye, biz ölümün kıyısından denize giriyorduk ancak şimdi biliyorum ki her zaman bir umut var."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :