UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DOSYASI  - "Alkol ve madde bağımlılığım yüzünden yuvam dağıldı"

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DOSYASI - "Alkol ve madde bağımlılığım yüzünden yuvam dağıldı"

Genç yaşta alkol kullanmaya başlayan ve zamanla uyuşturucu bağımlısı olan Ö.F.U, Ankara, İzmir, Denizli ve Afyonkarahisar'daki AMATEM'ler sayesinde 13 aydır kötü alışkanlıklardan uzak duruyor- Tedaviyle bağımlıktan kurtulan Ö.F.U:- "Alkol ve uyuşturucu ku

AFYONKARAHİSAR (AA) - ARİF YAVUZ - İzmir’de yaşayan 58 yaşındaki emekli jeoloji mühendisi Ö.F.U, 40 yıl alkol, 16 sene uyuşturucu madde kullanımının kendisinden maddi ve manevi anlamda çok şeyler götürdüğünü belirterek, "Bana en büyük zararı da eşimden ayrılmak oldu. Alkol ve madde bağımlılığım yüzünden yuvam dağıldı." dedi

Genç yaşta alkol kullanmaya başlayan ve ilerleyen süreçte uyuşturucu bağımlısı olan Ö.F.U, Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezleri (AMATEM) sayesinde 13 aydır kötü alışkanlıklarından uzak duruyor.

Ö.F.U, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en son Afyonkarahisar AMATEM'de tedavi gördüğünü belirterek, artık alkol ve uyuşturucu kullanmadığını söyledi.

Alkolle başladığı bağımlılığın zamanla arttığını dile getiren Ö.F.U, şöyle devam etti:

"Alkol bağımlısı olduğumu 2000 yılında Ankara Gölbaşı’ndaki AMATEM'e yattığımda öğrendim. Bunun şeker hastalığı gibi bir hastalık olduğunu ve alkol kullanmamam gerektiğini öğrendim çünkü çok fazla içtiğim için miktar yoktu ve bırakamıyordum. Bırakmam için de AMATEM’e yatmam gerekiyordu. Daha sonra İzmir, Ankara ve Denizli'deki AMATEM’lerde tedavi gördüm. Şu anda alkol kullanmıyorum."

- "Bana en büyük zararı eşimden ayrılmak oldu"

Ö.F.U, alkolün yanı sıra 2002 yılından itibaren eroin ve uyuşturucu hap kullanmaya başladığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alkol ve uyuşturucu kullandığım dönemde geçici olarak bütün problemlerim bitiyor zannediyordum ama öyle değildi, tam tersine problemler katlanıyordu. Bana en büyük zararı da eşimden ayrılmak oldu. Alkol ve madde bağımlılığım yüzünden yuvam dağıldı. Eşim ve oğlum şu anda Ankara’da yaşıyor, ben de İzmir’de yaşıyorum. Oğlumla görüşüyorum ama alkol ve uyuşturucu benden maddi, manevi çok şey götürdü. Hayatımda büyük sıkıntılara neden oldu."

- "Hayatın daha güzel olduğunu fark ettim"

Çalışırken alkol ve uyuşturucuyu belli bir miktarda kullandığını, emekli olduktan sonra bağımlılığının çok fazla arttığını anlatan Ö.F.U, "Bu alışkanlıklardan kurtulmayı 2-3 defa hastanede yattıktan sonra başarabildim. İlk yattığım dönemlerde zannettim ki azaltabilirim ama bunlar bir bağımlı için azaltılamıyormuş. Şu anda her ikisini de 13 aydır kullanmıyorum. Hayatın daha güzel olduğunu fark ettim." ifadelerini kullandı.

Alkol ve uyuşturucu bağımlılarına mutlaka AMATEM'lere giderek yardım almaları tavsiyesinde bulunan Ö.F.U, şunları kaydetti:

"Alkol ve uyuşturucuyu bırakmanın çaresi var. Bu illetlere insanlar, özellikle gençler hiç başlamasın. Benim gibi başlayanlar da hastanelere başvursun. Kendilerine dürüstçe söz verdiklerinde bırakabiliyorlar. Tabii ki ilk başlarda biraz zorlanacaklardır. Sonuçta bu bağımlılık bir hastalık ama bunları kullanmazsanız bu hastalık tekrarlamıyor. Eğer bu bağımlılık devam ederse sonucu ya cezaevi ya da ölüm oluyor. Başka bir alternatif yok çünkü bağımlılık yıldan yıla artıyor. Devlet kurumları son yıllarda alkol ve uyuşturucu bağımlılığının üzerine gidiyor. Türkiye’deki AMATEM’lerin ve personel sayısının artırılması gerektiğini düşünüyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :